fbpx
 • Katia (80): "Vandaag is voor mij het bewijs dat er nog goede mensen zijn in de wereld. Ik heb hiervoor gebeden. Dank vanuit de grond van mijn hart, dat jullie zorgen voor kreupelen zoals ik!" | foto: Jaco Klamer
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Steun Israël

  Joodse ouderen in Oekraïne hebben het zwaar

  28 november 2018 Vanaf november is de nieuwe Voedselpakkettenactie van Christenen voor Israël in Oekraïne van start gegaan. De ouderen in Oekraïne kunnen nauwelijks rondkomen van hun magere pensioentje. Veel Joodse ouderen, die als kind de gruwelen van de Holocaust meemaakten, leven op hun hoge leeftijd nu opnieuw in diepe armoede en eenzaamheid.
  De winter is nu echt begonnen in Oekraïne. Het is vandaag -15 graden.
  Gasprijzen drastisch gestegen Daarbij komt nog dat de gasprijzen in Oekraïne per 1 november met ongeveer een kwart zijn gestegen. Een drama voor de mensen die van een minimum moeten rondkomen. Een gemiddeld pensioen in Oekraïne bedraagt omgerekend rond de 50 euro. Zo komen de ouderen voor een vreselijke keuze te staan: koop ik medicijnen of eten? Verwarm ik mijn huis, of ga ik naar de dokter? Bekijk hieronder de korte video over het levensreddende werk van Christenen voor Israël voor Joodse ouderen in Oekraïne:
  https://youtu.be/cVDmdwGmwKg
  Koude winter voor de deur: steun de Joodse ouderen in Oekraïne!  Met de lange, koude winter voor de deur (sinds vorige week is het al weer gaan sneeuwen) willen we deze Joodse ouderen steunen. Voor 10 euro geeft u één voedselpakket, waarmee ze een maand vooruit kunnen. (Een voedselpakket bevat onder andere: pasta, rijst, suiker, ananas, kip, sprot, thee, koffie, olie, en allerlei andere voedzame producten) Doneer nu: Reportage Max Maakt Mogelijk Enkele weken geleden was een filmteam van Omroep Max in Oekraïne om een reportage te maken over het werk van Christenen voor Israël. Op zaterdag 1 december om 18.00 uur wordt de reportage van Max Maakt Mogelijk uitgezonden op NPO2. Of kijk hier (vanaf zaterdagavond 1 december) de uitzending terug.
  Voedselpakketten uitdelen in Chernovtsy.
  Het besneeuwde Oekraïense landschap kan sprookjesachtig aandoen, maar de werkelijkheid van het leven in deze kou is soms schrijnend.

  Thema