fbpx
  • Israëlnieuws via Whatsapp

  • Nieuws

    Eet smakelijk!

    Joanne Nihom - 7 december 2018

    Al een aantal jaren deel ik mijn leven met u via dit blog. U weet inmiddels van alles over mij, maar over mijn kookkunsten schrijf ik niet veel. Ik ben een goede keukenprinses, tenminste dat hoor ik altijd van gasten. Maar volgens een recept een gerecht klaarmaken, nee, daar ben ik totaal ongeschikt voor.

    Daarom deel ik vandaag een wonder met u, want dit recept lukte zelfs mij!

    Gegrilde bloemkool

    Om je vingers  bij af te likken zo lekker, super eenvoudig en er is ook nog een link met Israël.  

    Het geheim van een overheerlijke gegrilde bloemkool zit ‘m in het koken vooraf en dat is een trucje van de Israëlische chef Eyal Shani uit Tel Aviv.

    Dit recept lukte zelfs mij!

    Eyal is inmiddels wereldwijd geroemd, ook vanwege zijn bloemkoolrecept. Door vooraf te koken, zorg je voor een knapperig gekruid korstje van buiten en een heerlijke zachte groente binnenin.  

    Op een rijtje:

    • Vul een grote pan met water en breng dat aan de kook.
    • Voeg naar smaak wat zout toe.  
    • Kook de bloemkool tien minuten totdat je er zonder moeite een mes in kan steken.
    •  Gooi het water vervolgens weg en laat de bloemkool afkoelen.
    • Verwarm de oven op 230 graden.
    • Wrijf de bloemkool voorzichtig in met olijfolie (en bijvoorbeeld knoflook en andere kruiden).
    •  Laat de bloemkool, op bakpapier, 20 tot 30 minuten, afhankelijk van de maat, in de oven staan totdat de korst mooi goudbruin is.  

    De bloemkool is zo te eten of met een sausje, bijvoorbeeld van tahin.

    Beteawon oftewel eet smakelijk!

    Over de auteur