fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Voor wie Airbnb wil boycotten

  19 december 2018


  Sinds deze week zijn Joodse aanbieders van woon/slaapruimte in Judea en Samaria niet langer welkom op het populaire platform Airbnb. Maar Israël zou Israël niet zijn als er niet een paar innovatieve whizzkids waren die dit probleem helpen omzeilen.

  Binnen no time kunnen reizigers naar Israël terecht op sites als koshnb.com of olehstay.com. Beide sites bieden een grote mate van herkenbaarheid voor gebruikers van Airbnb. Het aanbod op deze sites is natuurlijk veel kleiner dan op Airbnb, maar in elk geval zijn aanbieders van reizigersaccomodaties in het Bijbelse hartland van harte welkom.

  Wie Airbnb dus wil boycotten om zijn of haar ongenoegen bekend te maken met hun beleid ten aanzien van aanbieders in betwist gebied, kan terecht op een van deze websites, of kan natuurlijk ook gewoon op Google zoeken naar accommodatie in Judea of Samaria. Tenslotte is er ook nog een wereld buiten Airbnb.

  De vraag is of een boycot van Airbnb het juiste antwoord is. Wie naar Israël reist en ergens anders dan het Bijbelse hartland wil verblijven, kan via Airbnb nog altijd een veelheid aan slaapplaatsen vinden, aangeboden door aardige Israëli’s die graag gebruikmaken van de bekendheid en gebruikersvriendelijkheid van het Airbnb-platform.

  Thema

  airbnbboycot