fbpx
 • Het groepje Canadezen op vliegveld Ben Goerion.
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Zomaar een ontmoeting

  Joanne Nihom - 3 december 2018

  Een paar weken geleden was ik op vliegveld Ben Goerion, voor een vlucht naar Nederland.

  Ik was veel te vroeg en een beetje met mijn ziel onder mijn arm besloot ik een kijkje te nemen in de aankomsthal. Daar was het een vrolijke bedoening.

  Een aantal jongemannen stond er te zingen, terwijl een van hen gitaar speelde. Het bleken Canadese mannen te zijn die hadden besloten de mensen in Sderot, in het zuiden van Israël vlak aan de grens met Gaza, een hart onder de riem te steken.

  “In ieder geval willen we ze laten zien dat we achter ze staan.”

  “Met alle negativiteit in de media over Israël en de ellende in het zuiden, wilden we wat doen,” vertelde een van hen me. “We hebben een week vakantie genomen van ons werk en nu zijn we hier. Een van onze vrienden kon in eerste instantie niet mee, zijn vrouw werd plotseling ziek. Maar het viel mee en nu komt hij alsnog. We staan hem op te wachten en dan rijden we zo door naar het zuiden. Misschien kunnen we daar iets voor de bevolking betekenen, in ieder geval willen we ze laten zien dat we achter ze staan.”

  Thema

  Over de auteur