fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Identiteit in Jezus

  Julia - 24 januari 2019
  Het is tien uur in de morgen. Op luchthaven Schiphol bestudeer ik de borden met actuele vluchttijden en vluchtinformatie. De vlucht naar Tel Aviv staat erop en ik loop naar de aangegeven gate. De feestdagen zitten erop en daarmee ook mijn korte verblijf in Nederland. Het was fijn om mijn familie en vrienden weer te ontmoeten, maar nu is het weer tijd om terug te gaan naar Israël.

  Luchthaven Ben-Gurion is de luchthaven van Tel Aviv en is het grootste en meest belangrijke vliegveld van Israël. De luchthaven is vernoemd naar de eerste premier van Israël, David Ben-Gurion. Luchthaven Ben-Gurion is een van de veiligste luchthavens ter wereld. De veiligheidsmaatregelen zijn zeer strikt. Het veiligheidspersoneel op Ben-Gurion bestaat uit politieagenten en leden van de Israel Defense Forces (IDF), zowel in uniform als undercover.

  Deze vrouw gaf onbewust een prachtige levensles mee.

  Hoewel je het niet altijd ziet, wordt er gebruikgemaakt van de nieuwste beveiligingstechnologie. Sinds enkele jaren wordt Israël beschouwd als wereldwijde leider op het gebied van veiligheidsinnovatie, met Israëlische bedrijven die beveiligingstechnologie ontwikkelen voor bedrijven als Microsoft en Google. Omdat de nadruk op beveiligingstechnologie ligt, zijn de geavanceerde detectiesystemen van Ben-Gurion wereldwijd het meest uniek en bestudeerd. Internationale veiligheidsdeskundigen kijken continu naar Israël voor de nieuwste technologieën, screeningsmethoden en technieken.

  Ik neem plaats op de aan mij toegewezen stoel en wacht gespannen tot het tijd is om op te stijgen. Vliegen is niet mijn favoriete bezigheid. Maar al gauw ben ik afgeleid omdat ik in gesprek raak met de Nederlandse vrouw die op de stoel naast mij zit. In de tijd die volgt, vertelt zij mij haar levensverhaal en geeft zij mij een wijze levensles mee.
  Een Nederlandse vrouw van midden zestig, opgegroeid in een gereformeerd gezin. Als jonge vrouw heeft ze verpleegkunde gestudeerd en gewerkt in diverse Nederlandse zorgzettingen. Ze maakte verschillende reizen naar Israël, werd verliefd op het land, vond er de liefde van haar leven en trouwde.
  De familie van haar man was religieus Joods en het heeft haar veel moeite gekost om haar plekje als christen in deze familie te veroveren. ‘Ik heb gestreden om mijn identiteit in Jezus te bewaren. Er werd aan alle kanten aan mij getrokken en ik wilde de familie van mijn grote liefde niet afvallen.’ Maar zij had vertrouwen en behield haar geloof. Zij heeft haar zoon haar geloof meegegeven. Tegenwoordig bezoekt zij een Joods-Messiaanse gemeente.

  Deze vrouw gaf onbewust een prachtige levensles mee: het behouden van je identiteit in Jezus ongeacht de situatie waarin je verkeert.

  Spreuken 3: 5-6  ‘Vertrouw op de HEERE met heel je hart, en steun op je eigen inzicht niet. Ken Hem in al je wegen, dan zal Hij je paden rechtmaken’.

  Thema

  Over de auteur