fbpx
 • Lopend door de sneeuw naar een monument voor de Holocaust.
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Update uit Oekraïne

  Koen Carlier - 28 januari 2019

  Terwijl de voedselpakkettenactie nog in volle gang is, gaan ook de bezoeken aan Holocaustoverlevenden door. Zo brachten veldwerksters Alina en Carmen een heel aantal bezoekjes op 27 januari, Holocaustherdenkingsdag. Alina schrijft:

  Vandaag hebben Carmen en ik Holocaustoverlevenden bezocht. We hadden zes mensen op onze lijst staan en dachten dat we om 17.00 uur klaar zouden zijn. Maar het is negen uur ‘s avonds en we zijn net thuis.

  Zulke ongelooflijke verhalen, zoveel tragedie en pijn. Eén vrouw heeft 58 familieleden verloren, inclusief haar vader en moeder, en heeft als kind van 11 jaar oud de hel van de Holocaust overleefd. Ze is bijna 90 jaar, kan nauwelijks bewegen, maar houdt van het leven en bedankt God voor Zijn zorg en bescherming.

  We brachten elk van hen een klein cadeau, maar de tijd die we met hen doorbrachten was onbetaalbaar!

  Alija naar Israël

  Ook maakte op 27 januari een jong gezin alija, naar het vliegveld gebracht door chauffeur Igor. Dit doet denken aan de profetie in Ezechiël 37.

  Holocaustherdenking in Vinnitsa

  In Vinnitsa werd op 27 januari een Holocaustherdenking georganiseerd bij een massagraf waar 28.000 vermoorde Joden begraven liggen.

  Dankwoord van Rita Schweibes

  Rita Schweibes is net terug in Oekraïne (halve meter sneeuw gevallen laatste dagen!) en wil iedereen bedanken voor de bijzondere tijd en hartelijke ontvangst in Nederland!

  Weer terug in Oekraïne!

  Thema

  Over de auteur