fbpx
 • De deelnemers aan de LAS EU Summit maken zich op voor de groepsfoto, met op de voorste rij premier Mark Rutte (derde van links) - Beeld: screenshot YouTube
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Totale verdwazing

  27 februari 2019

  Afgelopen weekend waren meer dan vijftig regeringsleiders bijeen in Sharm El Sheikh. Een geliefde badplaats, vaak geteisterd door jihadisten, maar zij kon toch de verblijfplaats worden van de regeringshoofden uit het Midden-Oosten en Europa.

  Gezamenlijk op een Midden-Oosten top, georganiseerd door Donald Tusk, de president van de Europese commissie, en de gastheer, president Sisi van Egypte. Het thema van de bijeenkomst zou het vluchtelingenprobleem in het Midden-Oosten zijn. Aangezeten waren o.a. de Britse premier May en de Duitse bondskanselier Merkel. Ook alle ander Europese regeringsleiders waren aanwezig, waaronder onze premier Rutte.

  Slotverklaring

  Je denkt dan: ‘Zouden ze toch met oplossingen komen?’ Inmiddels honderdduizenden doden door islamitisch geweld en honderdduizenden op de vlucht.

  En dan lees je even op je gemak de slotverklaring: weinig of niets waar ze het over eens konden worden met betrekking tot vluchtelingen, veel verder dan een gezamenlijke intentie om te investeren in vrede en veiligheid kwam het niet, en die vult iedereen natuurlijk op zijn eigen manier in.

  Dus werd het meest concrete deel van de slotverklaring maar even ingevuld: het land Israël en Jeruzalem verdelen, Oost-Jeruzalem ontdoen van haar Joodse wortels en het voegen bij een nog op te richten Palestijnse staat, waar Jordanië ook nog een rolletje mag vervullen.

   ‘De Palestijnse zaak is één van de belangrijkste wortels van alle conflicten in het Midden-Oosten’

  President Sisi mocht als organisator ook nog even bevestigen dat de Palestijnse zaak één van de belangrijkste wortels is van alle conflicten in het Midden-Oosten. Dus alle oorlogen tussen soennieten en sjiieten, Irak, Syrië, Jemen, Libanon, Libië en ook alle vluchtelingen. Als dat geen antisemitisme is tegen de Joodse staat?

  Aan-/afwezig

  Wie er overigens niet bij mocht zijn was premier Netanyahu, wie er wel bij mocht zijn was Mahmoud Abbas, voorzitter van de Palestijnse autoriteit. Wie er ook graag bij mocht zijn was de Saudische Mohammed Bin Salman, u weet wel, de kroonprins van het land dat alle vrouwenrechten schendt en onlangs nog de journalist Kashoggi liet omleggen. Zo draait de wereld door onder de uitsluiting van de Joodse staat. Als dat geen antisemitisme is van de volkeren ten opzichte van Israël!

  Jeruzalem, de steen voor de volken

  Eigenlijk konden we ook niet anders verwachten. In de Bijbel bij de profeet Zacharia lezen we: Aldus luidt het woord van de Heer, die de hemel uitspant en de aarde grondvest, en de geest van de mens in zijn binnenste formeert. Zie Ik maak Jeruzalem tot een schaal van bedwelming voor alle volken.

  En dan vervolgt het: Op die dag zal ik Jeruzalem maken tot een steen, die alle volkeren moeten heffen; allen die hem heffen, zullen zich deerlijk verwonden.

  De hoogmoed van Europa en de landen van het Midden-Oosten zal hun eigen val worden. We zouden het wel willen voorkomen, maar Europa en ook ons landje is bedwelmd. Totaal verdwaasd.

  Lees hier de complete slotverklaring (in het Engels) – punt 7 gaat over Israël. 

  Thema

  Over de auteur