fbpx
 • Jaffa
  Jaffa - Tel Aviv
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Van 0 naar 5 sterren

  Julia - 15 februari 2019
  Het is dinsdagavond en ik loop door de straatjes van Old Jaffa (buitenwijk Tel Aviv) richting de zee. Hoewel het pas begin februari is, is de temperatuur vanavond erg aangenaam. Het is gezellig in Old Jaffa. Mensen slenteren door de smalle straatjes met de vele brocantewinkeltjes, boetiekjes, woonwinkeltjes en restaurantjes. Ook kunstgaleries en kledingzaken van jonge succesvolle ontwerpers zijn er te vinden. En niet te vergeten de vlooienmarkt.
  De restaurantjes en de terrasjes zitten vol vanavond. Graag zou ik even naar de oude haven lopen waar ook altijd van alles te zien en te beleven valt. De vissers die je hier aan het werk ziet, doen denken aan vroeger, want het is vast nooit anders geweest. Hier hangt altijd die bijzondere sfeer van verschillende culturen die samen komen, alhoewel het wel steeds toeristischer wordt. Bij de zee aangekomen geniet ik van het mooie uitzicht. De zee is rustig en er waait een warm windje – het voorteken van een flinke regenbui? Als ik mij omdraai, zie ik het prachtige Setai hotel.

  Het vijfsterrenhotel ligt op een mooie locatie bij de ingang van Old Jaffa op ca. 100 meter van het strand. Het is geen nieuw neergezet hotel, maar een hotel dat is gehuisvest in een van de belangrijkste historische gebouwen van Israël.

  Het lijkt zo over te lopen in de Middellandse Zee en het uitzicht is adembenemend.

  Het werd oorspronkelijk gebouwd als fort tijdens de Kruisvaardersperiode en werd in latere tijden, tijdens de Ottomaanse periode, gebruikt als gevangenis. De originele Kishle (Turks voor gevangenis) is volledig gerestaureerd. Tijdens de restauratie zijn in de bodem o.a. voorwerpen gevonden uit de 12e eeuw. Het hotel bestaat uit de bestaande gebouwen uit de tijd van de kruisvaarders, uitgebreid met twee extra verdiepingen en een extra vleugel. Alles geheel in de stijl van de originele gebouwen.

  Dit is een van de bekendste historische gebouwen in Israël, dus daar zou ik graag eens wat willen rondkijken. Het blijkt niet vreemd te zijn om zomaar binnen te stappen en als ik de lobby betreed, voel ik de historie. Ik dwaal door de gangen van het hotel waar de historie wordt weergegeven d.m.v. tekeningen en teksten aan de muren. Er zijn nog gerestaureerde originele trappen te zien maar die mogen niet worden gebruikt. De inrichting is erg mooi en ik kan het niet laten om ook even een kijkje te nemen bij het zwembad van het hotel dat zich op het dak bevindt. Het lijkt zo over te lopen in de Middellandse Zee en het uitzicht is adembenemend.

  Van een 0-sterren verblijf ten tijde van de Ottomaanse periode tot een 5-sterren verblijf in onze moderne tijd. Bijzonder om dit eens te bekijken.

  Thema

  Over de auteur