fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Tjerko: “Dit weekend is echt een verdieping van je geloof”

  26 maart 2019

  Van 10 tot en met 12 mei vindt alweer het zesde Bijbelstudieweekend met Henk Binnendijk plaats. Maar Henk is niet de enige spreker tijdens dit weekend voor 20-45 jarigen. Ook Tjerko van der Wouden, medeorganisator van het weekend, geeft een Bijbelstudie. 

  Wie is Tjerko?
  “Samen met mijn vrouw Dineke organiseer ik nu voor de zesde keer het Bijbelstudieweekend met Henk Binnendijk. Ik zal tijdens dit weekend in de eerste samenkomst spreken. Al jaren spreek ik namens Christenen voor Israel in allerlei gemeenten. Ik vind het geweldig om christenen te vertellen over Gods plan met Israël en de wereld. Naast mijn werk in het bedrijfsleven studeer ik theologie aan de Evangelisch Theologische Faculteit in Leuven. We zijn ouders van 3 kinderen.”

  Wat kunnen we verwachten op het Bijbelstudieweekend met Henk Binnendijk?
  “Allereerst prachtige Bijbelstudies met Henk Binnendijk. Zijn verhalen raken je en zetten je persoonlijk aan om je meer met God bezig te gaan houden. Dit jaar is het thema ‘Israël en de hemel’. We stellen onszelf de vraag of de hemel exclusief is voor na dit leven op aarde, of hebben we er nu al iets mee te maken? Welke functie heeft de hemel dan in het volk Israël? En wat hebben wij christenen daar aan?”

  Wat ga jij vertellen in je spreekbeurt?
  “Ik ga het hebben over Israël en Gods liefde voor Zijn volk. Ook komt de hemel uitgebreid aan bod. We gaan samen op zoek naar antwoorden op vragen als: wat is de hemel? Hoe dacht men vroeger over de hemel en wat past daar nog van in onze tijd? Wat heeft Israël er mee te maken? En jij?”

  Waarom kan je dit weekend niet missen?
  “Omdat dit weekend een verdieping is van je geloof en dé kans is om met medechristenen in gesprek te komen over Gods Woord. Daarnaast is het supergezellig met mooie samenkomsten in een mooie accommodatie.”

  Is het nog mogelijk om je aan te melden voor dit weekend?
  “Jazeker, er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar. We zien er naar uit om je te ontmoeten! Je kunt je opgeven via cvi.nl/bijbelstudieweekend.”

  Thema