fbpx
 • Koen en zijn team delen voedselpakketten uit aan arme Joodse ouderen in Oekraïne.
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  We maken een verschil in Oekraïne

  Koen Carlier - 22 maart 2019

  De strenge Oekraïense winters zijn moeilijke tijden voor de arme, Joodse ouderen in Oekraïne. Tijdens de lange winter waren de voedselpakketten van Christenen voor Israël Oekraïne een basisbehoefte. Dankzij uw steun konden we tot nu toe 7.050 voedselpakketten uitdelen.

  Een probleem voor de meeste Joodse ouderen zijn de kosten voor huisvesting, die sinds november vorig jaar met dertig procent zijn gestegen. Met een gemiddeld pensioen tussen de 50 en 70 euro per maand, wordt meer dan de helft besteed aan woonlasten. U kunt zich voorstellen dat onze voedselpakketten een grote hulp zijn.

  We zullen onze distributie van voedselpakketten in de komende maanden voortzetten! Daarvoor gaan we een speciale actie houden tijdens Pesach, het Joods paasfeest. We sturen ook medewerkers uit om eenzame Joodse ouderen te bezoeken en te luisteren naar hun verhaal. Velen van hen zijn Holocaustoverlevenden.

  We horen vaak: ‘Bedankt dat je ons niet vergeet.

  Onlangs hebben we 2000 voedselpakketten gemaakt en uitgedeeld. De volgende weken wordt een grote lading verdeeld in het oorlogsgebied.

  Bekijk de onderstaande diavoorstelling (klik op het pijltje naar rechts om verder te gaan):

  Steun onze voedselpakkettenactie!
  Eén voedselpakket kost 10 euro.

  Namens de Joodse gemeenschap danken wij u voor uw steun!

  Thema

  Over de auteur