fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Amanda: “Serieuze gesprekken met een broodje kaas in de hand vind ik geweldig”

  4 april 2019

  Amanda bezocht al meerdere Bijbelstudieweekends met Henk Binnendijk. Ook dit jaar is ze weer van de partij. Waarom ze zo enthousiast is? We vroegen het haar!

  Je bent al op meerdere Bijbelstudieweekenden met Henk Binnendijk geweest. Welke herinneringen heb je hier aan?
  “De mooiste momenten zijn de Bijbelstudies van Henk. Het is fijn dat je in een weekend alles aan de kant kan zetten en je een paar keer achter elkaar concentreert rond de Bijbel. De Bijbelse boodschap is vaak recht door zee. Dat ervaar ik soms als confronterend, maar juist ook als bemoedigend. Daarnaast vind ik het fijn om met anderen door te praten in de gespreksgroepen. Ook de onverwachte leuke of juist serieuze gesprekken bij de nasi of met een broodje kaas in de hand vind ik geweldig. Ik heb veel liefde voor Israël en vind daar herkenning in bij veel deelnemers.”

  “De onverwachte leuke of juist serieuze gesprekken bij de nasi of met een broodje kaas in de hand vind ik geweldig.”

  Wat heb je meegenomen van de Bijbelstudies?
  “Een belangrijke les die ik heb meegenomen uit de vorige weekends is dat ik God moet zoeken. Ik verwacht soms dat God duidelijk spreekt in mijn leven, maar wat hoort God van mij? Henk heeft me geleerd te investeren in mijn relatie met God en daar ook trouw in te zijn. Verder leer ik tijdens de weekenden Israël op de goede plek te zetten in mijn geloofsleven. Daardoor begrijp ik God en de Bijbel beter.”

  Waar kijk je naar uit in het aanstaande Bijbelstudieweekend van 10-12 mei?
  “Ik kijk uit naar het komende weekend omdat ik God wil horen spreken door de boodschap van Henk en andere sprekers heen. Als ‘vaste’ bezoeker ontmoet ik natuurlijk ook weer bekende gezichten. Leuk om de vriendschappen aan te halen rondom het kampvuur.”

  Waarom vind je dat anderen zich ook zouden moeten opgeven voor dit Bijbelstudieweekend?
  “Als je van nasi, kampvuur en Henk houdt mag je dit weekend zeker niet missen. De ongedwongen sfeer, het rustige programma en de fijne sprekers maken het geheel af.”

  Ook enthousiast geworden?
  Van 10-12 mei 2019 ben je van harte welkom op het zesde Bijbelstudieweekend met Henk Binnendijk. Vanwege een steeds groter wordende groep bezoekers zijn we dit jaar uitgeweken naar een nieuwe locatie, namelijk De Kroeze Danne in Ambt Delden. Dit weekend is er speciaal voor mensen van 20 t/m 45 jaar. Klik hier voor meer informatie over het weekend.

  Thema