fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  ‘‘Onze reizen naar Israël maken echt het verschil”

  9 april 2019

  In juni staat er weer een mooie ISRAËL IN VOGELVLUCHT gepland, dé reis voor mensen die nog nooit in Israël geweest zijn en onder deskundige leiding graag willen kennismaken met dit bijzondere land en zijn bevolking. Reisleider is Jos van Westing. Gegarandeerd vertrek!

  Jos van Westing

  Waarom is een reis naar Israël zo bijzonder?

  ‘Er is geen land dat veelzijdiger is dan Israël! Israël is echt uniek: de vele verschillende landschappen en klimaatzones, de flora en fauna, de mengelmoes van culturen door de teruggekeerde Joden uit alle hoeken van de wereld, en evenzovele talen. Daarnaast natuurlijk de geschiedenis van Israël waarbij het land ook de bakermat is van het Jodendom en christendom.’

  Waarom moeten mensen juist met Christenen voor Israël op reis naar Israël?

  ‘Onze reizen maken echt het verschil. We gaan niet slechts als toerist of pelgrim maar worden getuigen van de geschiedenis van Abraham tot heden. En met de uitleg van de Bijbel ‘on the spot’ krijgen we diepere inzichten die voor die tijd voor ons verborgen waren. Alles komt aan bod: de geschiedenis, de natuur, de cultuur en het Jodendom. We gaan in de voetstappen van Jezus en leren van de profetieën. Maar we zullen ook de moeilijkheden en pijn van dit bijzondere volk ervaren, van het verleden alsook van vandaag, door bijzondere ontmoetingen met de mensen die in Israël leven.’

  ‘Een rijke ervaring die je nooit zal vergeten.’

  Wat zijn jouw drijfveren voor het reisleiderschap?

  ‘Ik heb sinds 1972 als student archeologie in Israël mijn hart verpand aan dit bijzondere land. Je moet je realiseren dat vele beruchte heersers uit Mesopotamië en Egypte dit stukje land aan de Middellandse Zee in hun macht hadden of er hun geschillen uitvochten. Ik zeg weleens: je steekt je schop in het zand en je vindt de bewijzen van hun lang-vergane bestaan. Het bijzondere is dat hun beschavingen reeds lang vervlogen zijn en dat de artefacten –  de enige bewijzen van al die verschillende volkeren –  bijna alleen nog in de musea te vinden zijn, terwijl het Joodse volk alles heeft ondergaan en meegemaakt, vaak met uitroeiing bedreigd, maar nog steeds bestaat en het land bewoont. Echt een wonder! Ik verheug me er ontzettend op om samen op reis te gaan en mijn ervaringen met de groep te delen!’

  Waarom mogen mensen de reis in juni absoluut niet missen?  

  ‘Deze reis is een kennismaking voor iedereen die nog nooit in Israël is geweest, maar ook een verlangen heeft naar meer: om snel weer terug te keren en nieuwe dingen te ontdekken. Voor iedereen die al eerder in Israël is geweest is het een thuiskomen en genieten. We hebben een vol, maar veelzijdig programma dat zal bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling, een rijke ervaring die je nooit zal vergeten.’

  Thema