fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Waarom een Arabische voorganger uit Nazareth Israël steunt

  9 april 2019

  Saleem Shalash is voorganger van de Home of Jesus the King Church in Nazareth. Als Arabisch christen steekt hij zijn liefde voor het Joodse volk niet onder stoelen of banken. 

  Speciaal voor de parlementsverkiezingen die vandaag in Israël plaatsvinden doet Shalash een gebedsoproep: “Vandaag zijn de parlementsverkiezingen in Israël, dus vragen wij u om te bidden voor Israël, dat Gods wil mag gebeuren en de juiste persoon gekozen mag worden voor Israël en Zijn volk.”

  Beloofde land

  Voor veel mensen klinkt het misschien opmerkelijk dat een Arabier de staat Israël steunt, maar voor Shalash is het niet meer dan normaal: “Israël is als enige democratie in het Midden-Oosten een veilige haven voor het Joodse volk, de groeiende christelijke bevolking en andere minderheden. De Israëlische Inlichtingendienst helpt wereldwijd om terrorisme te voorkomen, Israël ontwikkelt levensreddende technieken en nog belangrijker: Israël is het beloofde land van God en Hij heeft een plan voor Zijn volk.”

  Laatste dagen

  Hoewel Israël internationaal steeds verder in het nauw wordt gedreven, blijft Shalash hoopvol: “We leven in de laatste dagen, maar laat me u iets zeggen. Een leugen wordt nooit de waarheid. Wat verkeerd is wordt nooit juist. Wat slecht is wordt nooit goed. Zélfs als het acceptabel is geworden voor de meerderheid. Het is een drukke tijd en ik weet zeker dat dit een tijd van oogsten is, want het graan is klaar en we bidden voor meer en meer werkers in het Koninkrijk van God.”

  Wilt u betrokken zijn bij de gemeente van dominee Saleem Shalash, dan kunt u bijvoorbeeld voor hen bidden. Op de kerkwebsite worden enkele gebedspunten genoemd. 

  Foto: via jtkhome.org

  Thema