fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Stop antisemitisme!

  3 mei 2019

  Vandaag lanceren de ChristenUnie, SGP en CIDI een petitie waarin ze de Europese Commissie oproepen om een speerpunt te maken van de bestrijding van antisemitisme in Europa. 

  Vooroordelen en haat
  De initiatiefnemers noemen in hun aankondiging de steden Amsterdam, Toulouse, Brussel, Parijs. Kopenhagen, Malmö en Berlijn: “Allemaal plaatsen waar in de afgelopen jaren Joden zijn aangevallen of zelfs vermoord. Synagogen moeten worden bewaakt en Joodse scholen zijn vestingen geworden. In Europa zijn Joden driekwart eeuw na de holocaust nog steeds mikpunt van vooroordelen en haat. Wij kunnen hen nog steeds niet het veilige thuis bieden waar ze recht op hebben.”

  Effectievere aanpak
  Op de website wordt opgeroepen om de petitie te tekenen: “Juist omdat de geschiedenis ons leert wat er kan gebeuren als je vooroordelen en haat ongemoeid laat, is het zaak dat we ons verzetten tegen antisemitische uitingen. En is het belangrijk dat we voorkomen dat antisemitisme gebagatelliseerd of genormaliseerd wordt. Het is onbestaanbaar als we in Europa geen veiligheid kunnen bieden aan de Joodse gemeenschap. Antisemitische aanslagen en incidenten zijn ook een aanslag op de fundamentele waarden en mensenrechten die centraal staan in de Europese Unie. Daarom vragen we met deze petitie aandacht voor een effectievere aanpak van antisemitisme in Europa.”

  Teken de petitie hier

  Thema