fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Tel Aviv maakt zich klaar

  Julia - 10 mei 2019
  Onderweg naar het strand, loop ik door Jaffa. Het is heerlijk dat het weer na deze lange, koude en natte winter nu eindelijk weer wat beter wordt. Het zonnetje schijnt en ik ben in een opperbeste stemming. In Jaffa zijn allerlei leuke winkeltjes te vinden. Ik ben vooral geïnteresseerd in de boetiekjes met handgemaakte sieraden en unieke kleding. Op een hoek van een straat wordt muziek gemaakt door twee jonge mensen. Ze zingen bijzonder goed en trekken dan ook de aandacht van een groot publiek. Er hangt een relaxte sfeer.
  Als ik langs een galerie loop, besluit ik eens even een kijkje te gaan nemen. Er hangt kunst die is gemaakt door Nirit Levav-Packer, een kunstenares die voornamelijk werkt met gerecyclede metalen. Ik ben blij verrast door de dingen die ik zie. Een bezoekje aan deze galerie is zeker de moeite waard.

  De kunstwerken van Nirit Lelav-Packer omvatten o.a. een reeks beeldhouwwerken van zwangere vrouwen die voornamelijk zijn gemaakt van auto-onderdelen, onderdelen van motoren en van boomtakken. Ook de serie beeldhouwwerken van honden, gemaakt van fietsonderdelen alsmede de hondenserie gemaakt van diverse materialen en haar jurkenreeksen zijn bekend. En dan niet te vergeten haar serie van keramische vazen, haar Judaica en haar commerciële lijn. In haar commerciële lijn is voornamelijk gewerkt met fietskettingen en deze omvat een breed scala aan dieren. Daarnaast ontwerpt ze meubels, verlichtingsarmaturen en functioneel aardewerk.

  Ze zingen bijzonder goed en trekken dan ook de aandacht van een groot publiek.

  Nirit’s nieuwste project is een beeldhouwwerk van het hoofd van Netta Barzilai. Netta won in 2018 het Eurovisie songfestival in Portugal met haar liedje ‘Toy’. Voor het beeldhouwwerk van Netta heeft Nirit het materiaal van ca. 12.500 stuks oud speelgoed gebruikt dat werd ingezameld door de kinderen van Tel Aviv en omstreken. Het hoofd is zes meter breed, vier meter hoog en het weegt twee ton. Het beeldhouwwerk zal hoogstwaarschijnlijk te zien zijn op het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv, want de winst van Netta heeft ervoor gezorgd dat Israël het gastland is voor het Eurovisie songfestival 2019., locatie Expo Tel Aviv.

  Tel Aviv maakt zich klaar voor het hosten van het Eurovisie Songfestival 2019. Terwijl de kandidaten zich muzikaal voorbereiden, bereidt de stad zich voor op de vele bezoekers die naar Tel Aviv zullen afreizen. Hotels, hostels – alle overnachtingsplekken zijn volgeboekt. Tijdens het songfestival zullen door heel Tel Aviv straatfeesten en festivals worden gehouden. Door middel van eetmarkten laat Israël de bezoekers kennismaken met de Israëlische keuken.
  Daarnaast is er aan Joodse families in Tel Aviv en omstreken gevraagd om hun huis tijdens shabbat open te stellen voor gasten. Op deze manier kunnen bezoekers uit heel Europa kennismaken met de bijzondere en warme Joodse cultuur. Kortom, een feest om naar uit te kijken en om te laten zien aan Europa wat Israël te bieden heeft!

  Thema

  Over de auteur