Sluiten

Zoeken.

Steun Israël

Terug naar overzicht

Noodactie Zuid-Israël: bedankt!

5 juni 2019

IMG-20190505-WA0005-kopie-e1558599184466-300x169

Dit Amigour-tehuis, waar ouderen en Holocaust-overlevenden wonen, werd beschadigd door de raketten vanuit de Gazastrook. De bewoners werden geëvacueerd. Foto: Jewish Agency

Shalom vrienden,

Wat zijn we dankbaar! Een maand geleden informeerden we u over de onrust in Zuid-Israël. In minder dan 48 uur werden meer dan 700 raketten vanuit de Gazastrook afgeschoten op Israël, door de terreurorganisaties Hamas en Islamitische Jihad. Op onze noodoproep hebben we meer dan 96.000 euro mogen ontvangen aan noodhulp voor Zuid-Israël! Dit bedrag wordt voor honderd procent besteed aan de noodhulp. Hieronder kunt u lezen hoe uw gift ingezet zal worden.

Graag bedanken we u voor uw betrokkenheid en uw steun. Het is een grote bemoediging voor de inwoners van Zuid-Israël.

Hartelijke groet,

Roger F.G. van Oordt, directeur

Hieronder leest u hoe uw gift besteed wordt:

Rondvliegende kogels en scherven zorgen voor veel schade aan gebouwen.

1. Noodhulp voor de getroffen families

Via onze partnerorganisaties in Israël wordt – mede dankzij uw bijdrage – noodsteun gegeven aan 19 gezinnen in en rond Sderot, die direct zijn getroffen door de raketaanvallen. Hiermee kunnen ze de kosten betalen die (nog) niet gedekt zijn door verzekeringen of door de overheid. Denk bijvoorbeeld aan primaire noodopvang (in het geval dat hun huis verwoest is) en de renovatie en nieuwe inrichting van de beschadigde huizen. De traumabegeleiding voor de kinderen van deze gezinnen is een belangrijk onderdeel van de hulp die dankzij uw steun mede mogelijk gemaakt is.

2. Amigour, voor mensen in armoede en ouderen

Net voor de ingang van dit appartementencomplex voor ouderen en Holocaust-overlevenden, kwam begin mei een raket neer die vanuit Gaza werd afgeschoten.

Het project Amigour geeft hulp aan kansarme gezinnen, ouderen en Holocaust-overlevenden in heel Israël. Enkele van de opvanghuizen in Zuid-Israël, die onder de zorg van Amigour vallen, zijn begin mei zwaar beschadigd geraakt door de gewelddadige rakettenregen uit Gaza. De bewoners werden in deze onrustige periode tijdelijk geëvacueerd naar noodopvanglocaties buiten het bereik van de raketten.

Uw gift wordt gebruikt om de beschadigde appartementen te helpen herstellen voor deze kwetsbare groep ouderen. De gebouwen in Ashdod, Ashkelon en Beer Sheva liggen in het bereik van de raketten, en moeten daarom voldoen aan extra veiligheidscriteria zoals schuilkelders en extra verstevigde betonnen daken.

De rondvliegende scherven bij het ontploffen van een raket, zorgen veel schade en een enorme ravage in Zuid-Israël.

Doneren
Abonneren
Agenda