fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Creatieve schuilkelders

  Joanne Nihom - 6 juni 2019

  Kibboets Matzuva ligt zo’n tweeënhalve kilometer van de Libanese grens en niet ver van ‘Hezbollahland’. Wanneer er vanuit Libanon raketten worden afgeschoten op Israël, hebben de bewoners van Matzuva tien seconden om een veilige plek te vinden. Dit is de reden dat er veel schuilkelders in de kibboets zijn.

  De kinderen van Matzuva vonden het tijd worden om daar iets creatiefs mee te doen. Elk jaar is er een klas die Bar (Bat) mitzwah wordt en gedurende dat feestjaar krijgen ze allerlei opdrachten. Zoals het geven van een bijzonder cadeau aan de kibboets. De kinderen van dit jaar besloten de schuilkelders te beschilderen en van mooie teksten te voorzien, als ‘Wees beschermd, ontmoet, herinner, geef, connectie…’

  Laten we hopen en bidden dat de schuilkelders nooit meer nodig zijn.

  Bar mitzwah is het bereiken van de godsdienstige volwassenheid van een Joodse jongen, als hij dertien jaar wordt. Bat mitzwah is hetzelfde voor een meisje, op haar twaalfde.

  Credit foto’s: Max Nathans

  Klik op de foto om te vergrootten en op het pijltje naar rechts voor de volgende foto.

  Thema

  Over de auteur