fbpx
 • Balkees Abu Awad op haar MDA-medicycle.
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Eerste druzenvrouw op ambulancescooter

  Joanne Nihom - 28 juni 2019

  De 23-jarige Balkees Abu Awad komt uit Bug’ata, een Druzendorp op de Golanhoogvlakte. Sinds zeven jaar is ze vrijwilliger bij Magen David Adom (MDA), de Rode Davidster, het Israëlische equivalent voor het Rode Kruis.

  Sinds kort rijdt ze op een ‘medi-cycle’, een speciale ambulancescooter waarmee ze in geval van calamiteiten overal snel ter plekke kan zijn voor het leveren van eerste hulp. Tijdens een ceremonie met allerlei hoogwaardigheidsbekleders werd de bijzondere scooter onthuld. De medicycle zal Balkees in staat stellen om directe medische zorg te verlenen aan de gemeenschappen in de Golan.

  Balkees:’In de Druzengemeenschap is het niet gebruikelijk dat een vrouw zich per scooter verplaatst om dit soort werk te doen. Buiten mijn persoonlijke gedrevenheid om iets voor de mens te betekenen en mensenlevens te redden, voelt het ook als een persoonlijke missie om andere druzenvrouwen te laten zien wat mogelijk is.

  Burgemeester van Buq’ata, Abbas Abu Awad: “Ik ben trots op Balkees, onze samenwerking met MDA en de zorg die we in onze regio bieden: ‘hij die één leven redt, wordt verondersteld een hele wereld te hebben gered’.”

  Thema

  druzenMDA

  Over de auteur