fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Rosalie op reis door Oekraïne #5: Een tijd van gaan

  29 juni 2019
  Shalom! Ik ben Rosalie en werk sinds ruim een jaar bij Christenen voor Israël in Nijkerk. Deze week ben ik op reis in Oekraïne om het werk van alijaveldwerker Koen Carlier en zijn team van dichtbij mee te maken. Via dit blog hou ik jullie graag op de hoogte.

  In Jesaja 43:6 zegt God: Ik zal zeggen tegen het noorden: Geef! En tegen het zuiden: Weerhoud niet! Breng Mijn zonen van ver, en Mijn dochters van het einde der aarde.

  En in hoofdstuk 49 vers 22 gaat het verder: Zo zegt de Heere: Zie, Ik zal Mijn hand opheffen naar de heidenvolken, naar de volken zal Ik Mijn banier omhoogsteken. Dan zullen zij uw zonen brengen in de armen, en uw dochters zullen gedragen worden op de schouder.

  Communisme heeft zeventig jaar lang z’n werk ‘goed’ gedaan: godsdienst was verboden, dus veel Joden durfden niet hun gebruiken en hun Joodse identiteit te laten zien. Daarnaast was het een gesloten systeem, dus mensen konden het land niet verlaten. Maar God heeft het laatste woord en Hij zegt tegen het noorden: “Geef!”

  En dat is precies waar Christenen voor Israël in Oekraïne aan meewerkt: Joden helpen om alija te maken naar Israël en de lokale Joodse gemeenschap ondersteunen bij wat ze nodig hebben.

  Bekijk hier wat laatste foto’s (klik op een foto om ‘m te vergroten)

  Graag wil ik in deze blog wat aandacht geven aan het team van Christenen voor Israël in Oekraïne. Wat zijn het toppers! Koen, Carmen, Ira, Alina en heel veel anderen werken ontzettend hard om een zegen te zijn voor het Joodse volk. Ze rijden het hele land door om mensen naar de ambassade in Kiev en naar het vliegveld te brengen, brengen aan vele, vaak eenzame, mensen bezoekjes, geven bemoediging en bezorgen duizenden voedselpakketten. En dat over wegen met zoveel gaten dat je door het gehobbel misselijk wordt – door weer en wind (lees: zomers boven de dertig graden en winters met dikke pakken sneeuw).

  Deze week mochten wij voor heel even onderdeel zijn van het team. Wat een bijzondere ervaring! Zo veel geleerd, gehoord, gezien, gehuild, gelachen en ervaren in een paar dagen tijd.

  Vandaag zijn we weer huiswaarts gekeerd, maar het team van Christenen voor Israël Oekraïne gaat onvermoeibaar met het werk door.

  Er zijn nog verzoeken om tot eind augustus 3800 voedselpakketten aan te kopen en te verdelen overal in Oekraïne! Helpen jullie mee? Eén voedselpakket kost 10 euro.

  Thema

  Over de auteur