fbpx
 • Het Anne Frank Monument met ontwerper Piet Cohen.
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  De herinnering aan Anne Frank blijft levend in Israël

  Joanne Nihom - 29 juli 2019

  Ter nagedachtenis aan Anne Frank heeft het Joods Nationaal Fonds (JNF) in 1960 het Anne Frank Memorial Park in Israël aangelegd. Anne’s vader plantte daar de eerste boom. In mei 2011 realiseerde het JNF een bijzonder monument in dit park voor Anne die Israël nooit mocht zien.

  Zo zal, ook in Israël, de herinnering aan Anne behouden blijven voor toekomstige generaties. Het monument is een prachtige gedenkplek in het hart van Israël.

  Kunstenaar Piet Cohen heeft het monument ontworpen. Het is een ruimte, opgetrokken uit roestig staal. Vanuit deze ruimte kijkt de toeschouwer tegen een massieve wand met daarin een gestileerde kastanjeboom. De boom heeft gaten waar doorheen je de vrijheid in kijkt, maar ook de beperking voelt van uitzicht- en bewegingsmogelijkheden.

  Het Anne Frank Monument heeft een verstilde uitstraling en staat middenin de natuur op een van de mooiste plekken in het park. Op deze manier worden verleden, heden en toekomst samengebracht.

  Piet Cohen was tijdens de Tweede Wereldoorlog ondergedoken bij een gezin in het zuiden van Nederland. Hij overleefde de oorlog. Anne werd op 4 augustus 1944 weggehaald uit het Achterhuis en stierf begin maart 1945 in Bergen-Belsen.

  Thema

  Over de auteur