fbpx
 • Anne Neuberger. - Foto: NSA
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Orthodoxe Jodin hoofd cyberveiligheidsdivisie NSA

  6 augustus 2019

  Spreuken 25:26: ‘Zoals een vervuilde bron en een verdorven fontein, zo is een rechtvaardige die voor de ogen van een goddeloze wankelt.’

  Een orthodox-Joodse vrouw is gekozen tot hoofd van de nieuwe cyberveiligheidsdivisie van het Amerikaanse Nationale Veiligheidsagentschap. Op 1 oktober 2019 hoopt ze te beginnen met haar baan.

  Anne Neuberger die al tien jaar werkt voor het Nationale Veiligheidsagentschap (NSA), woont in Baltimore. Ze heeft het Cyber Commando van de VS helpen oprichten waar zij de belangrijkste veiligheidsfunctionaris was. Ze stond eveneens aan het hoofd van het veiligheidsinitiatief tijdens de tussentijdse verkiezingen (‘mid-term’) in 2018.

  De 43 jarige Anne komt uit de strikt Joodse wijk Borough Park in New York. Daar ging ze naar de Bais Jaakov Joodse dagschool voor meisjes. Ze studeerde af aan het Touro College in New York en de business school van de Columbia Universiteit. Ze volgde het medewerkersprogramma van het Witte Huis.

  The Wall Street Journal schreef in een verslag dat ze een van de vrouwen in de hoogste posities van de NSA zal zijn sinds “Ann Caracriti in 1980 tot plaatsvervangend directeur benoemd werd.”

  “Je moet zowel het risico van iets doen als niets doen kunnen inschatten,” vertelde Neuberger aan de krant. “Als je alleen het risico van niets doen taxeert, eindig je achter de bunkers en gaat het gevecht aan je voorbij.”

  Neuberger zal direct verslag doen aan de algemeen directeur van de NSA, Paul Nakasone.

  Over de auteur