fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Slapen onder de sterren

  Julia - 16 augustus 2019

  Ik lig op mijn rug en kijk naar de sterren. Het ruisen van de zee vult de stilte om mij heen en werkt rustgevend. Ik voel mij heel klein in een grote wereld. Een wereld waarin van alles gebeurt maar die ook heel vredig kan zijn op momenten zoals deze. Omdat de nachten nu warm genoeg zijn is een dun slaapzakje voldoende om mij warm te houden en langzaam val ik in slaap. Het is nog heel vroeg als ik weer wakker word van de zon die in mijn ogen schijnt. Het is heerlijk wakker worden als het eerste wat je ziet de zee is. Ik kruip uit mijn slaapzak en besluit de dag te beginnen met een flinke wasbeurt.

  De plek waar wij slapen ligt ten noorden van Netanya Mikhmoret. Omgeven door rotsen is dit één van de mooiste en schoonste stranden van Israël. Op plekken waar de zee breekt vanwege in het water liggende rotsen, ontstaan ondiepe bassins waarin je heerlijk kunt badderen.

  Het gevarieerde landschap van Israël maakt het een heerlijk land voor elke natuurliefhebber. Er zijn veel geweldige plekken om te slapen onder de sterren, iets wat veel wordt gedaan in de warme zomers van Israël. Er zijn de zandstranden waar de geluiden van de zee je in slaap sussen, de zoetwaterriviertjes waarin je ’s morgens bij het wakker worden lekker kunt poedelen of de Negev waar je jezelf goed moet inpakken voor de nacht omdat de woestijn ’s nachts flink afkoelt. De variatie aan kampeerplekken geeft liefhebbers de mogelijkheid om de prachtige natuur van Israël ten volle te ervaren. Voor zowel de inwoners van Israël als voor toeristen is dit een hele leuke manier om de drukbezochte plekken te vermijden en tot rust te komen op de mooiste plekjes van Israël.

  Ook tijdens een kampeeruitje in het weekend moet er natuurlijk een shabbatsdiner worden bereid. We gebruiken hiervoor een gietijzeren pot, oftewel een potjiekos. De potjiekos is vooral bekend en veelgebruikt in de Zuid-Afrikaanse keuken. We maken een vuurtje om de potjiekos op te zetten. De harde ingrediënten gaan onderin de pot, de zachtere er bovenop afhankelijk van de benodigde temperatuur voor de ingrediënten en het te maken gerecht. Nu is het wachten. Tot wel drie uur moet het eten pruttelen maar we genieten van elkaar en van de omgeving. Een vuurtje met de potjiekos en een prachtige zonsondergang!

  Thema

  Over de auteur