fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Jom Kippoer verstoord door Arabieren

  22 oktober 2019

  ”En hij zal zijn een wilde ezel van een mens; zijn hand zal tegen allen zijn, en de hand van allen tegen hem; en hij zal wonen tegenover al zijn broers.” Genesis 16:12

  Door heel Israël vielen Israëlische Arabieren Joden lastig op Jom Kippoer. Hierbij viel een dode door aanrijding. Verder was er sprake van seksuele intimidatie en vechtpartijen.
  Bij een aanrijding in Tel Aviv kwam vorige week woensdag op Jom Kippoer de achtjarige Itai Margi om het leven, zo berichtte Arutz 7. De chauffeur was een Arabier uit Ramle. Hij reed “met absurd hoge snelheid”. Helaas bleef het op deze hoogheilige dag niet bij het gevaarlijke autorijden door Arabieren in Tel Aviv.

  Pisgat Zeev in Jeruzalem

  Op de vooravond van Jom Kippoer toen Joodse Israëli’s zouden beginnen met vasten, trok een groep Arabieren uit de aangrenzende moslimwijk Beit Chanina naar het Pisgat Zeev winkelcentrum in Jeruzalem. “Ze hadden luidsprekers bij zich waar keiharde muziek uit kwam” berichtte de Israëlische nieuwssite Rotter. De Arabieren vielen voetgangers lastig en verstoorden de rustige stemming van Jom Kippoer in Israël.

  Toen een politieagent op de bende toestapte en hen vroeg op te houden met lawaai maken en het lastigvallen van mensen, begonnen de Arabieren de politieman te slaan en op de grond te gooien. Ze schopten hem en sloegen pas op de vlucht toen verschillende Joodse omstanders de politieagent te hulp schoten.

  Een paar uur later verschenen er weer Arabieren in het winkelcentrum. Deze keer haalden ze hun telefoons tevoorschijn en begonnen foto’s te maken van minderjarige joodse meisjes. Ze floten naar hen, riepen schunnige woorden en lieten zelfs pornografische foto’s zien.

  Op een gegeven moment rond drie uur ’s nachts kwamen meer dan 200 Arabieren bijeen op de toegangsweg naar Pisgat Zeev. Ze zetten luidsprekers aan en draaiden harde muziek, en ze gooiden zelfs stenen naar een paar voorbijgangers op de hoofdweg. Verschillenden van hen werden geraakt door de stenen gegooid door de Arabieren.

  Er werd ook verslag gedaan van een jonge Arabische man van in de twintig die z’n broek naar beneden trok ten overstaan van minderjarigen en die in Pisgat Zeev bekend staat als zedendelinquent.

  Bat Yam, Lod en Nazareth

  In Bat Yam scheurden Arabische motorrijders uit Yaffo op de vooravond van Jom Kippoer vlak naast een grote groep Joodse mensen die uit de synagoge kwamen. Ook deze motorrijders lieten keiharde muziek horen. Toen hun gevraagd werd op te houden, scholden de Arabieren de Israëli’s uit. Toen keerde de Joodse menigte zich tegen de Arabische treiteraars en vocht terug.

  In de Joods/Arabisch gemengde stad Lod gooiden Arabieren stenen naar de plaatselijke synagoge en staken ze auto’s van Joodse inwoners in brand. Velen uit de Joodse gemeenschap zeiden dat ze nooit eerder zo erg zijn aangevallen door Arabieren.

  Ook in Nof Hagalil (Boven-Nazareth) klaagden Joden over Arabieren die oude Joodse mannen lastigvielen door met hun motoren vlak langs hen heen te rijden en ze te laten schrikken.

  Over de auteur