fbpx
Holland-Koor

Reis met het Holland-Koor naar New York en Toronto!

Het Holland-Koor gaat D.V. van 6 – 16 oktober 2020 naar Amerika en Canada. Dit is uw kans om al zingend deze landen te bezoeken. We steken de Atlantische oceaan over, uiteraard met het vliegtuig, om te landen op het vliegveld van de Big Apple. New York City, een stad waarin je nog vele Nederlandse elementen kunt terugvinden.

We bezoeken daar vele hoogtepunten van de stad: Ground Zero, 9/11 Memorial, Tower of Freedom, Ellis Island, het Statue of Liberty, een lunchconcert in de St. Pauls Chapel en Trinity Church, we rijden door diverse wijken van New York en bezoeken Central Park, Times Square en het Empire State building etc. Te veel om op te noemen.

Op vrijdag zeggen we New York gedag en rijden we, via een stop in Corning e.o. , waar we ook gaan zingen, naar de Niagara Falls. Met de Maid of the Mist varen we tot dichtbij de watervallen.
We rijden door naar St. Catharines om een concert te gaan geven in de St. George Anglican Cathedral. In deze omgeving vestigden zich heel veel Nederlandse emigranten. Wellicht spreken we die nog na het concert!

Op zondag rijden we naar Hamilton en participeren we in de kerkdienst aldaar. Na de lunch maken we een mooie boottocht en aan het einde van de middag houden we in Guelph een sing-in.

De volgende dag gaan we weer op pad, nu naar de markt van Kitchener en Waterloo waar we de Amish zullen tegenkomen. Ons bezoek sluiten we af met een openluchtconcert.
In de middag ontmoeten we een familie die 15 jaar geleden uit Nederland vertrokken is. We krijgen een rondleiding op hun farm en dat schijnt behoorlijk indrukwekkend te zijn. In de avond geven wij een concert in de Grace Presbyterian Church in Woodstock.

Op dinsdag bereiken wij Toronto. Daar ontmoeten wij onze Nederlandssprekende gidsen en maken met hen een city tour, die eindigt bij de CN-Tower. Per lift gaan we naar een hoogte van 400 meter en genieten we van een spectaculair uitzicht. ’s Middags heeft u een paar uurtjes vrij en aan het einde van de middag geven we een concert in de St. James Cathedral in het centrum van Toronto.

Heel langzaam komt het einde van de reis alweer in zicht, maar eerst bezoeken we nog het Dundurn Castle waar gekostumeerde gidsen ons de geschiedenis vertellen van de oorspronkelijke bewoners.
We lunchen bij de Royal Botanical Gardens en gaan dan verder naar Burlington, waar de burgemeester ons zal ontvangen op het stadhuis. Deze plaats is een ‘partnerstad’ van Apeldoorn. Ook hier vestigden zich veel Nederlanders. Uiteraard zullen wij voor de burgemeester zingen!
Van veel zingen krijg je dorst, dus besluiten wij de dag met het rijden van een wijnroute en aansluitend een wijnproeverij.

Helaas, er is een tijd van komen en een tijd van gaan. De volgende dag moeten we de koffers alweer pakken. Er is nog even tijd om de stad in te gaan, maar dan komt dan toch de bus voor rijden, die ons naar het vliegveld van Toronto brengt. Aan boord krijgen we een maaltijd met drankje . Hopelijk kunt u wat slapen en misschien wel dromen van de prachtige concerten en mooie indrukken van deze reis.
De volgende dag komen we in de loop van de morgen op Schiphol aan, vol prachtige herinneringen aan deze HOLLAND-KOOR reis naar Amerika en Canada!

U gaat toch ook mee? Onze dirigent Jan Quintus Zwart en organist/pianist Ronald IJmker zorgen deze reis voor de muzikale leiding en omlijsting.

Thema

holland-koor