fbpx
 • Uitzicht over het Israëlische plaatsje Maccabim Reut. - Foto: Flash90
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Een wonderlijk, kleurrijk palet

  Joanne Nihom - 1 november 2019

  Afgelopen week reisde ik met vrienden door Israël. Steeds weer, elke keer als ik dat doe, realiseer ik me welk wonder hier in zo’n honderd jaar is bereikt. De prachtige wegen, de grote steden, de dorpen en de vele groene bossen. Van een moerasachtig, bijna onbewoonbaar gebied werd Israël omgetoverd in een kleurrijk palet waar het heerlijk vertoeven is. Dit mede dankzij het Joods Nationaal Fonds (JNF), opgericht in 1902. Wat hadden de oprichters toen al een vooruitziende blik!

  Maar er is nog genoeg te doen en de JNF Israël Experience op 27 november, die nu alweer voor de zesde keer plaatsvindt, gaat onder andere over de te verwachten bevolkingsgroei. Binnen dertig jaar zal de bevolking van Israël bijna verdubbeld zijn volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek. Met jaarlijks 2% groeit de huidige bevolking van 9 naar 17,6 miljoen mensen, terwijl Israël ongeveer half zo groot is als Nederland.

  Vivian Rinat, directeur van het JNF: “We laten zien hoe Israel zich met behulp van het JNF heeft ontwikkeld in de afgelopen honderd jaar. In het kader van het ambitieuze plan Israel 2040 komen studenten vertellen over de invloed van de JNF studentenbeurs op hun leven.”

  Ook zal het gaan over bosbranden en droogte. “De branden in het zuiden, langs de grens met Gaza baren zorgen”, aldus Vivian. “Boom- en bosexperts uit de Westelijke Negev, die hier dagelijks mee te maken hebben, komen uitleggen wat daar gebeurt en welke oplossingen er zijn.”

  Het belooft een interessante en mooie avond te worden in een Israëlische sfeer, met muziek en hapjes.

  » De JNF Israel Experience vindt plaats op 27 november vanaf 18.30 uur in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Meer info en tickets à 15 euro bestelt u via deze link of telefonisch via 020 – 6466477.

  Thema

  jnf

  Over de auteur