fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Bid voor Israël

  Julia - 15 november 2019

  Gefeliciteerd! Ik ben jarig en het is een verjaardag die ik niet snel zal vergeten want behalve felicitatieberichtjes ontvang ik vooral meldingen van luchtalarmen die afgaan. De ene na de andere melding komt binnen. Een waarschuwingssignaal op mijn telefoon geeft aan wanneer en waar er in het land een luchtalarm afgaat. De meldingen blijven maar binnen stromen. Oorzaak; de rakettenregen vanuit Gaza.

  De afgelopen dagen was de spanning om te snijden in Israël. Het leven van veel burgers in het zuiden van Israël stond even stil. Veel bedrijven en scholen bleven dicht en er werd continu gebruik gemaakt van de schuilkelders en schuilkamers.

  Ik was in Tel Aviv en ook daar ging het luchtalarm meerdere keren af. Ook ’s nachts moet je er dan op voorbereid zijn om snel te kunnen schakelen en ik had dan ook mijn slippers en trui bij de hand. Heftig? Ja zeker, mijn heftigste ervaring tot nu toe. Tot nu toe was het altijd iets wat op afstand gebeurde maar nu komt het opeens wel heel dichtbij.

  Dan komt het opeens aan op vertrouwen.Vertrouwen op de Iron Dome, vertrouwen op de IDF maar bovenal vertrouwen op God. Het enige wat ik kon doen was bidden en dat heb ik dan ook veel gedaan.

  Opnieuw besef ik dat Israël een land is dat continu wordt bedreigd. Een land dat zich continu moet verdedigen tegen terreur. Een land waar soms beslissingen moeten worden genomen om de veiligheid van de burgers te garanderen. Beslissingen met soms behoorlijke consequenties.

  Bid mee voor Israël, voor de beslissingen die moeten worden genomen, voor rust en veiligheid.

  Thema

  Over de auteur