fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Nederlandse Appeltaart

  Julia - 25 november 2019

  Met een grote glimlach zet ze een taart op tafel. Zoals altijd het moment waar iedereen naar uitkijkt, de vrijdagse baksels voor shabbat. Iedere week staat er weer iets anders op tafel en alles smaakt altijd heerlijk. De Israëliërs kunnen er wat van! Maar deze week is er wat aan de hand. Het is anders dan normaal. Ze glimlacht geheimzinnig en kijkt mij glunderend aan. Ik heb het voorrecht om het eerste stukje taart te mogen proeven. Mijn tafelgenoten kijken mij vol verwachting aan en het blijft stil totdat ik met een grote glimlach de taart goedkeur. Het is namelijk een heuse Nederlandse appeltaart en de smaak doet mij denken aan thuis. Genieten!

  De Israëliërs vinden de buitenlandse recepten geweldig!

  De vrouw kan haar geluk niet op. Een Nederlandse die haar Nederlandse appeltaart goedkeurt! Maar hoe komt een Israëlische vrouw aan een Nederlands recept voor appeltaart? Ik krijg een Israëlische krant in mijn handen gedrukt en daar staat het hoor; recept voor de Nederlandse appeltaart! De Israëliërs vinden de buitenlandse recepten geweldig! Het zou zeker leuk zijn om wat meer Israëlische recepten terug te vinden in de Nederlandse tijdschriften want de Israëlische keuken is ook heel divers en smakelijk.

  Thema

  Over de auteur