fbpx
  • Israëlnieuws via Whatsapp

  • Nieuws

    Tijd voor soep!

    Julia - 29 november 2019

    Er waait een fris windje in Jeruzalem. Het is de afgelopen dagen flink kouder geworden, met af en toe een wat warmere dag tussendoor. Voor het eerst draag ik een wat dikkere jas maar niets te klagen voor eind november. Prima weertje!

    Favoriet soeptentje

    Terwijl ik over de Ben Yehuda loop, een straat in het centrum van de stad, valt mijn oog op mijn favoriete soeptentje Alma. En ja hoor, Alma heeft haar deuren weer geopend!

    Terwijl ik over de Ben Yehuda loop, een straat in het centrum van de stad, valt mijn oog op mijn favoriete soeptentje Alma.

    Tijdens het zomerseizoen wordt er nauwelijks soep gegeten en is het natuurlijk niet rendabel om open te zijn maar nu het weer omslaat, is het weer tijd om de deuren te openen. Iets waar meer mensen naar hebben uitgekeken want het is een drukte van belang.

    ‘Kibbeh’ soep

    Het zaakje is een pijpenlaatje. De lange tafels staan vol warmhoudketels met diverse soorten soep. Achterin het zaakje worden de soepen iedere dag versbereid. Er is geen mogelijkheid om binnen te zitten maar buiten staan wat tafels en stoelen en dat voldoet prima. Het geeft ook wel weer een echt wintersfeertje als je zo in je jas buiten soep zit te eten. Soep is voor mij een echte winterremedie, ik ben er gek op. Mijn favoriete soep, ontdekt in Israël, is ‘Kibbeh soep’. Kibbeh soep is bekend in de keuken van het Midden-Oosten. Kibbeh zijn deegballen gemaakt van griesmeeldeeg die meestal worden gevuld met rundergehakt. Deze worden vervolgens gekookt en in de soep gestoofd. Kibbeh wordt meestal gegeten in combinatie met een bietensoep met een frisse citroensmaak maar is ook lekker in andere soepen, zoals bijvoorbeeld pompoensoep.

    Kibbeh zijn deegballen gemaakt van griesmeeldeeg die meestal worden gevuld met rundergehakt.

    Nu ik er toch ben, besluit ik meteen maar eens te proeven of de bietensoep met Kibbeh dit seizoen weer net zo lekker is als anders. En….ja hoor! Een echte aanrader.

    Thema

    Over de auteur