fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Street art

  Joanne Nihom - 6 december 2019

  “… de bewegingen en het nooit hetzelfde zijn van een moment, dat fascineert me …”

  Fotograaf Malka Nihom is bekend in de Israëlische surf- en modewereld vanwege haar prachtige foto’s. Afgelopen week moest ze in Tel Aviv zijn voor haar werk. Toen ze klaar was, besloot ze Tel Aviv in te gaan en kwam ze terecht in de trendy wijk Florentine, op loopafstand van Jaffo. Deze wijk staat vooral bekend staat om de street art oftewel kunst op de muren van de huizen. ‘Iedere muur heeft een ander verhaal. Het is fleurig en vrolijk en je raakt er niet uitgekeken.

  Ik had mijn fototoestel dit keer in de auto gelaten, het was te veel gesjouw en ik wilde vrij rondlopen. Wat ik zag, raakte me diep en ik moest het wel vastleggen op de gevoelige plaat. Het was te ver lopen naar mijn auto, dus gebruikte ik de camera van mijn telefoon. Twee uur lang liep ik rond. Dat was genieten. Als je er rondloopt, is het net alsof je in een openluchtmuseum bent. Vrijheid, licht, verhalen, soms zijn de schilderingen te begrijpen, maar ook heel vaak niet. Allemaal uitingen van gevoel en doordat het in een woonwijk is, midden in het leven, krijgt het een extra dimensie. Het fotograferen met een mobiele telefoon geeft een soort van vrijheid. Je bent er snel en dichtbij en dat geeft een bijzonder en direct contact’, aldus Malka.

  klik op een afbeelding voor een vergroting.

  Thema

  cultuurkunst

  Over de auteur