fbpx
 • Burgemeester Melissant-Briene speldt de onderscheiding op bij Pim van der Hoff, onder toeziend oog van zijn echtgenote Nel.
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Pim van der Hoff ontvangt bijzondere Koninklijke Onderscheiding

  8 januari 2020

  Scheidend voorzitter Pim van der Hoff van Christenen voor Israël heeft vanavond een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst in de Grote Kerk van Gorinchem, de woonplaats van Van Der Hoff. Burgemeester Melissant-Briene reikte de onderscheiding uit onder toeziend oog van ruim 700 bezoekers.

  Van Der Hoff ontvangt de Koninklijke Onderscheiding vanwege zijn enorme inzet voor de vele internationale stichtingen die grotendeels gericht zijn op de strijd tegen het antisemitisme en de duizenden slachtoffers van de Holocaust. Van der Hoff ontving in 2010 al de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau, maar vanwege de uitbreiding naar een wereldwijde inzet heeft de Koning besloten deze onderscheiding op te waarderen. Van Der Hoff is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

  Sinds 1994 maakte de Gorinchemmer deel uit van het bestuur van Christenen voor Israël. Sinds 2010 was hij vice-voorzitter en sinds 2017 voorzitter. Daarnaast was en is hij in allerlei andere geledingen actief in binnen- en buitenland.

  Burgemeester Melissant-Briene benadrukte dat Van Der Hoffs inspanningen voor Israël, het Joodse volk -in het bijzonder de overlevenden van de Holocaust- en de bestrijding van antisemitisme bepaald niet onopgemerkt zijn gebleven in Den Haag.

  Van Der Hoff zelf bleef bescheiden onder de opwaardering, en noemde het “vooral een mooie erkenning van het werk van Christenen voor Israël.”

  De bijeenkomst in de Grote Kerk van Gorinchem stond naast de start van ‘40 jaar Christenen voor Israël’ ook in het teken van een voorzitterswissel. Ds. Frank Heikoop neemt de voorzittershamer over van Pim van der Hoff, die op verschillende manieren wel betrokken blijft bij Christenen voor Israël.

  Thema