fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Aanrader: Boek ‘Zegen door Israël’

  24 februari 2020

  Israël… Het land roept vele emoties op. Iedereen lijkt een andere mening te hebben over het belang van het volk in het plan van God. Het gaat in de Bijbel bijna uitsluitend over wat God voor en door Israël heeft gedaan in deze wereld. Vrijwel alle gebeurtenissen van zowel het Oude als het Nieuwe Testament spelen zich in Israël af. De afgelopen tweeduizend jaar heeft het christendom echter beweerd dat het over en uit was met Gods bijzondere plan met Israël. Maar klopt dat wel?

  Vanaf het midden van de negentiende eeuw keerden Joden terug naar het beloofde land. In de twintigste eeuw kwam Israël weer op de kaart van de wereld te staan. Hoe zien we dat in het licht van wat de Bijbel over Israël zegt? Speelt Israël nog een rol in Gods verlossingsplan voor deze wereld? Wat hebben de terugkeer van de Joden naar het land en het ontstaan van de staat Israël te maken met het Evangelie? Wat is een Bijbelse visie op Israël en hoe kunnen wij op een goede manier betrokken raken bij Israël, zonder in extremen te vervallen of af te dwalen van het Evangelie?

  Zegen door Israël is bedoeld als een gemakkelijk leesbaar boek dat antwoord geeft op deze en andere vragen. Oscar Lohuis neemt je mee, zowel naar wat hij heeft gezien en meegemaakt tijdens zijn reizen door Israël, als naar de ontdekkingen die hij heeft gedaan in de Bijbel over Gods plan met Israël. Een Bijbelse visie op Israël geeft ons meer zicht op wat het Evangelie van Jezus Christus inhoudt.

  Bestel nu!

   

  Thema