fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Binnenkort nieuw boek Ds. Henk Poot: ‘Uittocht’

  30 maart 2020

  Binnenkort verschijnt het nieuwste boek van ds. Henk Poot met de titel ‘Uittocht’. De exacte verschijningsdatum en de prijs van het boek zijn helaas nog niet bekend (dit kan nog enige tijd duren).

  We weten dat Johannes, de geliefde apostel van Jezus, een boodschap had voor zijn eigen volk, voor Israël. Maar wat gebeurt er als je dat serieus neemt, als je dus probeert te luisteren naar zijn evangelie met de oren van een Jood in de diaspora?

  Wat gebeurt er als je langzamerhand ziet dat het evangelie van Johannes gedragen wordt door woorden uit de wet en de profeten, als Jezus zelf beelden gebruikt uit de Joodse traditie? Wat gebeurt er met het verstaan van het evangelie als je ziet hoe Jezus zich profileert als een nieuwe Mozes en Jozua? En wat gaan we zien als we letten op wat Johannnes allemaal weglaat bij het lijden en sterven van Jezus? Of om het nog spannender te maken: Wat betekent een van de meest beroemde uitspraken in de Bijbel: Johannes 3:16, als je het evangelie van Johannes zou horen niet in de kerk maar in een synagoge?

  Ds. Henk Poot is een veelgevraagd spreker van Christenen voor Israël en heeft al verschillende Bijbelstudieboeken op zijn naam staan.

  Reserveren boek Henk Poot

  Als u dit formulier invult, reserveert u alvast een exemplaar van het boek 'Uittocht' van ds. Henk Poot. Zodra het boek verschijnt, sturen wij het u toe met een acceptgiro voor betaling.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Thema