fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Wat is besmettelijker dan COVID-19?

  3 april 2020

  Iemand vroeg mij: ‘Het gebeuren rond het coronavirus heeft me echt gevloerd. Ik heb het gevoel dat ik alle gevoel van zekerheid heb verloren. Niemand weet wat er hierna gaat gebeuren. Hoe blijven we gezond als we niet weten wat er op de loer ligt?’

  Het is niet dat we ons gevoel van zekerheid hebben verloren. We hebben onze illusie van zekerheid verloren. We hebben nooit zekerheid gehad. Dit kan enorm verontrustend of verbazingwekkend bevrijdend zijn.

  Dit kleine virus van 125 nanometer* heeft de hele wereld in chaos gebracht. Al onze plannen zijn in rook opgegaan, de supermarkten worden geplunderd, landen sluiten en we hebben geen idee wat de toekomst brengt. Maar dat is altijd zo. We weten nooit wat de toekomst brengt. We denken alleen dat we dat doen, en we zijn verrast als dingen niet verlopen zoals we verwacht hadden. Nu is het masker afgegaan. We moeten onze kwetsbaarheid toegeven.

  We hebben nooit zekerheid gehad. Dit kan enorm verontrustend of verbazingwekkend bevrijdend zijn.

  Wat gaat er nu gebeuren? We weten het niet. Onze experts weten het niet. Onze leiders weten het niet. Alleen G-d weet het. En dat is het punt. Alleen G-d weet het.

  Sluit je ogen en voel de onzekerheid, sluit er vrede mee, laat je meeslepen. Omarm je radeloosheid. Omdat er in alle verwarring één ding zeker is. Je bent in handen van G-d. Blijf rustig. Paniek en angst zijn ook besmettelijk. Neem alle voorzorgsmaatregelen zoals geadviseerd door gezondheidsautoriteiten. Was je handen goed. En onthoud, elke keer dat u dat doet, in Wiens handen u zich bevindt.

  * Een nanometer is een miljardste van een meter.

  Was je handen goed. En onthoud, elke keer dat u dat doet, in Wiens handen u zich bevindt.

  Dit artikel verscheen voor het eerst op nefesh.org.au, gepubliceerd met toestemming.

  Thema

  Over de auteur