fbpx
 • Dr. Yitzhak Yifat met zijn kleinkinderen bij de Westelijke Muur in Jeruzalem. - Foto: Mia Dubinsky
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Jeruzalem herenigd

  Joanne Nihom - 5 juni 2020

  7 juni 1967. Een foto die we allemaal kennen. Een plek die altijd in ons hart is. Een moment dat we nooit vergeten.

  Dr. Yitzhak Yifat staat op een van de beroemdste foto’s uit de Israëlische geschiedenis ‘Paratroopers at the Western Wall’, gemaakt op 7 juni 1967 door fotograaf David Rubinger na de herovering van Jeruzalem tijdens de Zesdaagse Oorlog.

  “Om ze het verhaal van Israël te vertellen, opdat we nooit vergeten en voor ons land blijven vechten.”

  Hij is gefotografeerd samen met zijn strijdmakkers Haim Oshri en Zion Karasanti. Als parachutist, in het midden van de foto, met tranen in zijn ogen en zijn helm in zijn handen, werd Yifat een van de symbolen van die oorlog.

  In 2016, negenveertig jaar later, nam Yitzhak zijn kleinkinderen mee naar de Muur. Yifat werd opnieuw gefotografeerd. Dit keer met de kleine Matan, Oz en Shira.

  “Het is dierbaar om aan de volgende generatie door te geven, wat ik heb meegemaakt.”, vertelde Yitzhak toen. “Om ze het verhaal van Israël te vertellen, opdat we nooit vergeten en voor ons land blijven vechten.”

  Thema

  jeruzalem

  Over de auteur