Laden Evenementen
  • Heleen Bénard.
Activiteit

Lezing met Heleen Bénard in Katwijk

woensdag 21 februari van 10:00 - 12:00

Op woensdag 21 februari is er in Katwijk een lezing met Heleen Bénard, werkzaam bij stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover zij spreekt is: Jeruzalem, stad van de grote Koning. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de werkgroep Kerk en Israël en vindt plaats in de Vredeskerk, Baljuwplein 1 in Katwijk. De aanvang is om 10.00 uur, toegang is gratis, en er is oppas voor de allerkleinsten.

Profetische vreugde
Heleen Bénard: “Er gaat geen dag voorbij zonder nieuws over oorlog, geweld, ongerechtigheid. Maar er is ook hoop dat de duisternis plaats maakt voor licht. Een vonk die vuur ontsteekt dat ons kan verwarmen. Het is een prachtig geschenk van boven. In het Joodse geloof wordt dat geschenk gesymboliseerd door de sabbatskaars, die stralend licht geeft in je huis waar dan geen duisternis meer is. Wij als vrouwen zijn nodig om in deze verwarrende wereld dat licht toe te laten en gaan inzien dat Gods altijddurende inzettingen meer dan waard zijn.”

Achtergrond spreekster
Vanaf haar 21e werkte Heleen Bénard enkele jaren in Jeruzalem en sinds die tijd is Israël voor haar diep verbonden met Gods Woord. Heleen: “In de Bijbel wordt Israël 1477 keer genoemd, Jeruzalem 802 keer en Sion 157 keer. Als het voor mijn Hemelse Vader zo belangrijk is, wil ik ook voortdurend met Israël bezig zijn. Het is vreugde te ervaren hoe letterlijk het profetische woord vervuld wordt in onze dagen!” Ze besluit: “Gods Volk is in beweging. Lezend door de profeten zien we de komst van de Messias naderen. Bezig zijn met Israël is bezig zijn met je toekomst.”

 

Gegevens

Datum:
woensdag 21 februari
Tijd:
10:00 - 12:00
Evenement Categorie:

Organisator

Christenen voor Israel

Locatie

Vredeskerk, Katwijk aan Zee
Baljuwplein 1, Katwijk aan Zee, Nederland
+ Google Maps