Laden Evenementen
  • Heleen Bénard.
Activiteit

Lezing met Heleen Bénard in Lelystad

dinsdag 13 november 2018 van 10:00 - 15:30

Op dinsdag 13 november is er in Lelystad een lezing met Heleen Bénard, werkzaam bij stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover zij spreekt zijn: Let een beetje op jezelf. Het adres van de bijeenkomst is Westhoven 98 in Lelystad.  Aanvang is om 10.00 uur, inloop vanaf 09.30 uur. De lezing is onderdeel van een workshop en er is gelegenheid te blijven lunchen en de workshop ’s middags bij te wonen. Graag vooraf opgave via 06-4419 5948 of gre.vandijk@gmail.com

Let een beetje op jezelf
Er gaat geen dag voorbij zonder nieuws over oorlog en geweld, vervuiling, ziekte en onrecht. Dwars door alles heen is er in een ieder van ons de hoop en zekerheid dat het licht de duisternis zal overwinnen. Maar hoe ga je hier mee om? In het jodendom is levensvreugde een geschenk van boven, wat je leert koesteren. Tijdens de Sabbat leren zij daar al van generatie op generatie mee om te gaan. Want de vreugde in de Here is je kracht en toevlucht. Vreugde, profetische verwachtingsvolle vreugde hebben ook wij nodig om in deze tijd staande te blijven. Uit Lucas 21:28 halen wij: Hef je hoofd omhoog want de Koning komt! Nadat verschillende keren is gezegd let op en zie toe. Bijzondere woorden voor onze tijd.

De vrouw in Israël, Joodse gezinsleven
Heleen Bénard: “Als christen kun je jaloers worden op hoe Joodse kinderen hun ouders navolgen. Het vieren van de sabbat is geen vraag, maar een vanzelfsprekendheid. En het hoort in het gezin, want Joods leven is vooral gezinsleven en de Joodse identiteit is enorm belangrijk. Een man zonder een vrouw is volgens de rabbijnse traditie maar een half mens en kinderen zijn een zegen. Want er staat geschreven: prent het uw kinderen in.”

 

Gegevens

Datum:
dinsdag 13 november 2018
Tijd:
10:00 - 15:30
Evenement Categorie:

Organisator

Gre van Dijk
Telefoon:
06-4419 5948

Locatie

Fam. van Dijk
Westhoven 98, Lelystad, Nederland
+ Google Maps