fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Studieavond met ds. Gerard Krol in Lelystad

donderdag 18 april van 20:00 - 22:00

Op donderdag 18 april is er in Lelystad een studieavond met ds. Gerard Krol van Christenen voor Israël. Het thema is: Gods Tempel in de Bijbel. De bijeenkomst vindt plaats in Max het musje, Groene velden 83 in Lelystad. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

Gods Tempel in de Bijbel
Op deze avond staan we stil bij het belang van de tempel in de Schrift. De Bijbel is eenduidig, van Genesis tot en met Openbaring, dat God bij de mensen wil wonen. De tempel was een tastbare replica van Gods hemelse verblijfplaats. Toen Mozes werd opgedragen een tempel te maken, werd hem verteld die draagbaar te maken; het was een tent of tabernakel. De Tempel heeft alles te maken met Gods plan voor de verlossing van de mensheid. Het is een glorieus plan waarvan God nooit is afgeweken. De tempel in Jeruzalem was de plaats waar God Zijn Naam aan verbonden heeft. Na de eerste en tweede Tempel is er ook in de toekomst sprake van een nieuwe tempel. Ook gaat het om de tempel als beeld van je eigen lichaam, een beeld dat Jezus op Zichzelf toepaste.

Achtergrond spreker
Ds. Gerard Krol heeft gestudeerd in Leiden en Groningen, en heeft als predikant gestaan in Lemmer. Momenteel is hij PKN-predikant in Geldermalsen. Ds. Krol is teven bestuurslid van Christenen voor Israël.

Gegevens

Datum:
donderdag 18 april
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

Jan van Dijk

Locatie

Gebouw Max het musje, Lelystad
Groene Velden 83, Lelystad,
+ Google Maps