fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Studieavond met ds. Jaap de Vreugd in Nijverdal

donderdag 16 mei van 20:00 - 22:00

Op donderdag 16 mei is er in Nijverdal een studieavond met ds. Jaap de Vreugd van Christenen voor Israël. Het thema is: De plaats van Israël in Gods heilsplan. De bijeenkomst vindt plaats in Het Centrum, Constantijnstraat 7a in Nijverdal. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël. 

De plaats van Israël in Gods heilsplan
Ds. Jaap de Vreugd: “Ik ben ervan overtuigd dat het gebeuren rond Israël een van de grote tekenen van God in onze tijd is. Daarom spreek ik graag over de plaats van Israël in Gods heilsplan, over profetie en vervulling, over de relatie Israël en de kerk, over wat er mis ging in die relatie: vervangingstheologie en anti-judaïsme, over zionisme en christenzionisme, over antisemitisme, en ga zo maar door. Ik geniet er enorm van om met medechristenen over deze en andere onderwerpen betreffende Israël van gedachten te wisselen vanuit het profetisch Woord van God.”

Achtergrond spreker
Ds. Jaap de Vreugd was als hervormd predikant werkzaam in de PKN. Hij is oud-voorzitter van Christenen voor Israël. Hij maakt deel uit van de redactie van Israël & de Kerk en publiceert geregeld in dit theologisch kwartaaltijdschrift. Ook is hij als redactielid en schrijver verbonden aan Profetisch Perspectief, een kwartaalblad dat inzoomt op geschiedenis en actualiteit.

Gegevens

Datum:
donderdag 16 mei
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

Kees Reinders

Locatie

Het Centrum, Nijverdal
Constantijnstraat 7a, Nijverdal, Nederland
+ Google Maps