fbpx
Laden Evenementen
  • Kees de Vreugd
Activiteit

Themabijeenkomst met Kees de Vreugd in Zwolle

donderdag 30 januari van 19:30 - 21:30

Op donderdag 30 januari is er in Zwolle een themabijeenkomst met Kees de Vreugd, werkzaam bij stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: De plaats van Israël in Gods heilsplan. De bijeenkomst vindt plaats in de Sionskerk, Glanerbeek 10 in Zwolle. Aanvang om 19.30 uur en de toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

De plaats van Israël in Gods heilsplan
Ds. Kees de Vreugd: “Ik ben ervan overtuigd, dat het gebeuren rond Israël een van de grote tekenen van God in onze tijd is. Daarom spreek ik graag over de plaats van Israël in Gods heilsplan, over profetie en vervulling, over de relatie Israël en de kerk, over wat er mis ging in die relatie: vervangingstheologie en anti-judaïsme, over zionisme en christenzionisme, over antisemitisme enz. enz. Ik geniet er enorm van om met medechristenen over deze en andere onderwerpen betreffende Israël van gedachten te wisselen vanuit het profetisch Woord van God..”

Achtergrond spreker
Ds. Kees de Vreugd heeft theologie gestudeerd in Utrecht en Jeruzalem, waar hij zich o.a. bezighield met de rabbijnse uitleg van de Bijbel (Talmoed en Midrasj) en de Joodse wortels van het christendom. Van 2004 tot 2007 woonde en werkte hij voor Christians for Israel International in Jeruzalem. De Vreugd: “Sinds 2007 heb ik mijn plaats op het kantoor van Christenen voor Israël in Nijkerk, o.a. als eindredacteur van het tijdschrift Israël en de Kerk.”

Gegevens

Datum:
donderdag 30 januari
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:

Organisator

Jan Mulder

Locatie

Sionskerk, Zwolle
Glanerbeek 10, Zwolle, Nederland
+ Google Maps