fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Studieavond met ds. Kees van Velzen in Beetsterzwaag

dinsdag 3 maart van 20:00 - 22:00

Op dinsdag 3 maart is er in Beetsterzwaag een studieavond met ds. Kees van Velzen, spreker voor de stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Jeruzalem, steen des aanstoots. De bijeenkomst vindt plaats in de Ontmoetingsruimte, ingang Vlaslaan 26 in Beetsterzwaag. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Jeruzalem, de steen des aanstoots
Jeruzalem draagt van oorsprong de naam Salem, ofwel Vrede. Toch is juist deze plaats het toneel van verwoesting en verschrikking, al eeuwenlang. De stad waar koning David drieduizend jaar geleden recht begon te spreken, werd de stad waar het onrecht z’n hoogtepunt bereikte. Jeruzalem is weer een joodse stad met een joodse burgemeester, en in meerderheid een joodse bevolking. En nog steeds vloeit er bloed. Jeroesjalajim, stad van vrede, steen des aanstoots tot op de huidige dag. Zacharia spreek ook dat Jeruzalem een schaal van bedwelming is voor alle volken. Alle volken zullen in eindtijd naar Jeruzalem trekken voor laatst strijd. Het gaat om Jeruzalem en de Here overwint alle volken door de adem van zijn mond. De engel zei tot Maria dat Jezus zal zitten op de troon van David, midden in zijn volk Israël. In het rijk van vrede zullen alle volken optrekken jaar na jaar om het Loofhuttenfeest te vieren in de stad van vrede, Jeruzalem.

Achtergrond spreker
Ds. van Velzen werkte bij de Evangelische Omroep jarenlang als hoofd van de afdeling Nazorg en was betrokken bij de Nederland Zingt-avonden. Zijn persoonlijke bediening is onderwijs en coaching. Zijn talenten daarvoor kon hij eerder benutten als voorganger in Antwerpen en Lelystad. Hij is een veelgevraagd spreker en spreekt regelmatig voor Christenen voor Israël.

Gegevens

Datum:
dinsdag 3 maart
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

Christenen voor Israel

Locatie

Ontmoetingsruimte, Beetsterzwaag
Vlaslaan 26, Beetsterzwaag, Nederland
+ Google Maps