fbpx
Laden Evenementen
  • Deborah Maarsen
Activiteit

Holocaustherdenking met Deborah Maarsen en Wolfgang Kotek in Nijkerk

maandag 27 januari van 13:00 - 15:00

Deze bijeenkomst is volgeboekt! Aanmelden is dus niet meer mogelijk.

Op maandag 27 januari herdenkt Christenen voor Israël in Nijkerk voor de tiende keer de Holocaust. Holocaust Remembrance Day, jaarlijks op 27 januari, is de dag dat het in Polen gelegen concentratiekamp Auschwitz bevrijd werd dan precies 75 jaar geleden. Toen in 1941 de eerste berichten kwamen over de moord op honderdduizenden Joden en gaswagens die Joden vermoordden, werd het niet geloofd. Men zag het als oorlogspropaganda of een aangedikt horrorverhaal. Inmiddels weten we de afloop, het was waar. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn meer dan zes miljoen Joden vermoord. Doodgeschoten in zelf gegraven massagraven, uitgehongerd in getto’s en concentratiekampen, vergast in gaswagens en gaskamers van vernietigingskampen.

Deborah Maarsen
Dit jaar zal Deborah Maarsen haar verhaal vertellen. Zij is een van de jongste overlevenden van concentratiekamp Ravensbrück. Wat zij en haar gezin meemaakten, is schokkend. Op wonderbaarlijke manier overleefde zij, en ook haar vader, moeder en zussen. Deze gebeurtenissen gaven Deborah een gedrevenheid. Elke dag probeert ze voor de ander te leven.

Wolfgang Kotek
Ook Wolfgang Kotek komt zijn getuigenis geven. Hij heeft in Duitsland de Kristallnacht meegemaakt en zal daarover vertellen. Als klein jongetje kwam hij daarna zonder zijn ouders naar Nederland in een kindertehuis. Hij overleefde uiteindelijk de oorlog en werd zelfs herenigd met zijn ouders, die ieder op wonderbaarlijke wijze de Holocaust overleefden.

Drie muzikanten van het Hineni Symfonie Orkest verlenen hun muzikale medewerking aan de bijeenkomst.

Deze bijeenkomst is volgeboekt! Aanmelden is dus niet meer mogelijk.

Gegevens

Datum:
maandag 27 januari
Tijd:
13:00 - 15:00
Evenement Categorie:

Organisator

Christenen voor Israel
Telefoon:
033-2458824
E-mail:
Website:
christenenvoorisrael.nl

Locatie

De Fontein, Nijkerk
Ds. Kuyperstraat 2, Nijkerk, Nederland
+ Google Maps