fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Lezing met Marianne Glashouwer in Klundert

vrijdag 14 februari van 09:45 - 11:45

Op vrijdag 14 februari is er in Klundert een lezing met Marianne Glashouwer, werkzaam bij stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover zij spreekt is: Corrie ten Boom, zwerfster voor God. De bijeenkomst vindt plaats in de Gereformeerde Kerk, Von Kropffplein 1 in Klundert. De aanvang is om 09.45 uur en de toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Corrie ten Boom, zwerfster voor God
Over Corrie ten Boom verschenen een boek en een film: De Schuilplaats. Het gezin Ten Boom was zeer actief in het verzet. Er waren voortdurend Joodse onderduikers in hun huis. In haar slaapkamer was de ingang naar een schuilplaats, nu nog steeds te zien in de woning aan de Barteljorisstraat. Na een inval kwam Corrie in een concentratiekamp terecht, maar zij wist dit te overleven. Na de oorlog verkondigde zij in tientallen landen het Evangelie en kreeg ook in ons land grote bekendheid, mede door het boek en de film.

Achtergrond spreekster
Marianne Glashouwer was werkzaam bij de Evangelische Omroep. Ze is getrouwd met ds. Willem Glashouwer, internationaal voorzitter van Christenen voor Israël. Evenals haar man is ze al vele jaren betrokken bij het werk van Christenen voor Israël om solidariteit met het Joodse volk te betuigen. Ze spreekt regelmatig in binnen- en buitenland. Ook organiseert ze excursies naar het Corrie ten Boomhuis in Haarlem en naar synagogen in heel Nederland, evenals vrouwenreizen naar Antwerpen, Berlijn en Israël.

Gegevens

Datum:
vrijdag 14 februari
Tijd:
09:45 - 11:45
Evenement Categorie:

Organisator

Riet Verhoeven

Locatie

Gereformeerde Kerk, Klundert
Von Kropffplein 1, Klundert, Nederland
+ Google Maps