fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Studieavond met ds. Kees Kant in Bodegraven

donderdag 20 februari van 20:00 - 22:00

Op donderdag 20 februari is er in Bodegraven een studieavond, georganiseerd door de Commissie Israël en Gemeente in Bodegraven. De spreker is ds. Kees Kant, directeur van Christenen voor Israël Internationaal. Het thema van de avond is: Eens zal de bedekking van de volken weggenomen worden. Subthema is: Waarom het voor Joden zo moeilijk is om in Jezus te geloven. De bijeenkomst vindt plaats in gebouw het Anker, Pastorieplein 2 in Bodegraven. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Eens zal de bedekking van de volken weggenomen worden
Waarom het voor Joden zo moeilijk is om in Jezus te geloven
De overgrote meerderheid van de Joden wereldwijd ziet Jezus niet als de verwachte Messias. Dit roept onder christenen vragen op en soms ook onbegrip. De vraag dringt zich op; waarom is het voor hen blijkbaar zo moeilijk om Jezus te aanvaarden? Waarom roept het gesprek over Jezus vaak irritatie op aan Joodse zijde? Er zijn op deze vragen meerdere antwoorden te geven en aan de hand van de kerkgeschiedenis en de Bijbel gaat ds. Kant op deze vragen in. God gaat een bijzondere weg met Zijn volk Israël en er gaan grote dingen gebeuren in de wereld. De profeet Jesaja zegt dat de mensen een bedekking hebben die moet worden weggenomen, zodat we de dingen van God kunnen begrijpen. Pas dan kan het grote bruiloftsfeest van Messias Jezus komen.”

Achtergrond spreker
Ds. Kees Kant is directeur van stichting Christians for Israel International. Hij was tot 1 juli 2018 predikant van de Gereformeerde Kerk in Katwijk aan Zee. Hij volgde zijn opleiding theologie aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Hij is auteur van het boek ‘Van Eisenach naar Bethlehem’, waarin hij verbanden legt tussen de nazi-ideologie uit de jaren ’30 en ’40 en de Palestijnse bevrijdingstheologie van vandaag. Ds. Kant: “Ik vind het belangrijk dat mensen binnen de kerken zich bewust worden van de blijvende plaats voor Israël.”

 

Gegevens

Datum:
donderdag 20 februari
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

Cie Kerk en Israel Bodegraven

Locatie

Gebouw het Anker, Bodegraven
Pastorieplein 2, Bodegraven, Nederland
+ Google Maps