fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Concert met het Hineni Symfonie Orkest in Eindhoven

zaterdag 7 maart van 19:30 - 21:30

Op zaterdagavond 7 maart geeft het Hineni Symfonie Orkest een wervelend concert waarbij opbrengst van de collecte ten goede komt voor de gaarkeukens van het Hineni Centrum in Jeruzalem. Het concert vindt plaats in de Emmaüskerk, Jan van de Wegestraat 2 in Eindhoven. De aanvang is om 19.30 uur en de tickets kosten        € 10,00 per persoon in de voorverkoop en € 15,00 per persoon aan de deur. Familiekaarten kosten € 25,00 per stuk. Kinderen onder de 12 jaar zijn gratis.

Het Hineni Symfonie Orkest heeft een grote bezetting aan professionele musici die belangeloos spelen onder leiding van de nieuwe dirigent Ilan Belianko. Sinds 2006 geeft het orkest concerten in binnen- en buitenland en verzorgde jarenlang concerten o.l.v. Lubertus Leutscher, onder andere in het Concertgebouw in Amsterdam, de Doelen in Rotterdam en het Jerusalem Theatre in Jeruzalem. Het orkest ondersteunt met haar concerten de organisatie Hineni in Jeruzalem dat steun biedt aan onder meer weeskinderen, kansarme jongeren, Holocaustoverlevenden en slachtoffers van terreur. Het centrum wordt geleid door de Nederlandse Benjamin Philip en beschikt over een grote gaarkeuken, die dagelijks de allerarmsten in Jeruzalem van een gratis warme maaltijd voorziet.

Ilia Belianko
De huidige dirigent Ilia Belianko is geboren in St.Petersburg en volgde daar zijn eerste pianolessen op 5-jarige leeftijd. Sindsdien studeerde hij piano en zong in koren. In 1982 Startte hij de opleiding koordirectie bij de speciale muziekschool Rimsky Korsakov voor Conservatorium van St.Petersburg. Nadat hij alija maakte naar Israël voltooide hij zijn studie aan de Thalma Yalin School of Arts in Tel Aviv en studeerde af aan het Jerusalem Academy of Music als orkestdirigent. In Nederland, waar hij sinds 2004 woont, is hij dirigent van het Gelders Oratoriumkoor, Deventer Kamerorkest, Flevoland Jeugd Symfonieorkest, Voorhouts Kamerkoor, Amsterdam’s Synagogaalkoor, het Klein Byzantijns koor in Utrecht, St.Cicilia koor De Rijp, en anderen. In 2005 won Ilia een laureaat bij een internationale wedstrijd voor dirigenten in Riga. Twee keer won hij een studiebeurs van de America-Israel Cultural Foundation: In 1990 voor piano en in 1999 voor koordirectie.

 

Gegevens

Datum:
zaterdag 7 maart
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:

Organisator

Hineni Symfonie Orkest
Website:
http://www.hinenisymfonieorkest.nl

Locatie

Emmauskerk, Eindhoven
Jan van der Wegestraat 2, Eindhoven, Nederland
+ Google Maps