fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Exclusieve lezing door Shai Doron uit Israël

woensdag 23 januari van 20:00 - 21:30 | Gratis

Op woensdag 23 januari is er in het Israëlcentrum een exclusieve lezing door Shai Doron, directeur van de Jerusalem Foundation in Israël. Hij spreekt over het onderwerp: ‘Jeruzalem: stad met verleden en toekomst’. De lezing begint om 20.00 uur en iedereen is welkom! De entree is gratis. Aanmelden is wel verplicht en kan via onderstaand formulier.

Over de Jerusalem Foundation
De Jerusalem Foundation is opgericht in 1966 door de legendarische burgemeester Teddy Kollek, met als doel de wederopbouw van Jeruzalem. Een jaar later kwam de stad tijdens de Zesdaagse Oorlog weer helemaal in Joodse handen. Sindsdien is de Jerusalem Foundation betrokken geweest bij het aanleggen van honderden parken, bossen en recreatieplekken en bij het herstel van allerlei historische gebouwen waaronder kerken, synagogen en belangrijke archeologische vondsten.

Al jarenlang werkt Christenen voor Israël nauw samen met de Jerusalem Foundation. Bijvoorbeeld bij het restaureren van de wereldberoemde Montefioremolen in Jeruzalem, of voor het project ‘Bouwen aan Jeruzalem’, waarbij de achterstandswijk Kiryat HaYovel een grote opknapbeurt krijgt. Doron geeft een update over deze bijzondere projecten en wat ze voor de stad Jeruzalem betekenen.

Over Shai Doron
Shai Doron was 25 jaar lang directeur van de Bijbelse dierentuin in Jeruzalem. Hij weet dan ook veel over dieren die in de Bijbel voorkomen, en besteedt daar in zijn lezing ook aandacht aan. Daarnaast gaat hij in op de vraag wat Jeruzalem zo bijzonder maakt, en hoe u vanuit Nederland betrokken kunt zijn bij ‘de eeuwige stad’.

Daarnaast geeft Shai een uniek inkijkje achter de schermen van de stad Jeruzalem, waar veel meer gebeurt dan je op het eerste gezicht zou denken. Ook geeft Shai Doron een update over de projecten die Christenen voor Israël namens christenen in Nederland ondersteunt. Shai is een bevlogen en enthousiaste spreker die u moeiteloos meeneemt naar de stad waar hij geboren is en zo trots op is: Jeruzalem!

Doron spreekt in het Engels, maar er is vertaling naar het Nederlands. Combineer deze lezing met een bezoek aan de tentoonstelling ‘Licht in de nachten van Israël’ van kunstenaar Otto de Bruijne.

Aanmelden
Aanmelden is gratis en kan hier:

Foto: Shai Doron (midden) in zijn vorige functie als directeur van de Bijbelse dierentuin in Jeruzalem, geflankeerd door toenmalig burgemeester Nir Barkat (links) en de inmiddels overleden president Shimon Peres (rechts). © Facebook Jerusalem Biblical Zoo

Gegevens

Datum:
woensdag 23 januari
Tijd:
20:00 - 21:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Christenen voor Israël
Telefoon:
033-2458824
Website:
https://christenenvoorisrael.nl

Locatie

Israëlcentrum, Nijkerk
Henri Nouwenstraat 34, Nijkerk, 3863HV Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
033-2348824