Laden Evenementen
Activiteit

Expositie Bijbelwoorden verbeeld

zaterdag 7 april van 10:00 - vrijdag 31 augustus van 16:00 | Gratis

In het Israëlcentrum is vanaf 7 april tot 31 augustus het kleurrijke werk van Evelien van Dis te bewonderen met de titel Bijbelwoorden verbeeld. Van Dis heeft een herkenbaar eigen stijl. De verbeelde Bijbelwoorden zijn voorzien van een korte toelichting. De expositie is dagelijks gratis te bezoeken tussen 10.00 en 16.00 uur (zon- en feestdagen gesloten). 

Jarenlang woonde Evelien van Dis in Israël. Ze hielp een ouder echtpaar met thuiszorg. Ondertussen leerde ze Hebreeuws. Daarnaast was ze actief betrokken bij gebedswerk en hielp ze mee in een boekwinkel. Daar begon ze de serie tekeningen met de titel Bijbelwoorden verbeeld. Van de tekeningen is ook een boek verschenen. U kunt dat kopen of cadeau doen, en bestellen voor € 17,99 in onze winkel op cvi.nl.

Genesis tot Deuteronomium
“Eigenlijk heb ik Bijbelwoorden verbeeld die betrekking hebben op de 54 Thoragedeeltes van het synagogerooster. (De Thora omvat de Bijbelboeken Genesis tot en met Deuteronomium.) De rode draad is het verlossingsplan van God met deze wereld via Israël. Daar word ik heel blij van. Dat heb ik in mijn tekeningen naar voren willen laten komen.”

Officiële opening zaterdag 7 april
Op zaterdag 7 april wordt de expositie officieel geopend. Evelien van Dis zal een toelichting geven op haar werk en wie wil kan na de opening met haar de expositie bekijken. De opening begint om 13.30 uur.

Wilt u er bij zijn? Aanmelden is gratis en kan via bijeenkomst@cvi.nl, of bel 033 245 88 24.

 

Gegevens

Begin:
zaterdag 7 april van 10:00
Einde:
vrijdag 31 augustus van 16:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Israelcentrum, Nijkerk
Henri Nouwenstraat 34, Nijkerk,
+ Google Maps