fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Expositie Licht en Leven

donderdag 9 mei van 10:00 - zaterdag 31 augustus van 16:00 | Gratis

Tot en met 31 augustus exposeert Wiert Douglas in het Israëlcentrum in Nijkerk. De expositie heet Licht en Leven en omvat schilderijen met verschillende Bijbelse en Joodse thema’s.

Vorig jaar kwam een boek uit met dezelfde titel. Het boek was een samenwerking van Wiert Douglas en Peter de Bruijne. Ze zijn al jaren bevriend en maakten samen veel publicaties voor allerlei organisaties en bedrijven. Wiert schildert en illustreert, Peter schrijft en ontwerpt. Dit boek is ontstaan naar aanleiding van een serie schilderijen die Wiert heeft gemaakt. Veel van zijn schilderijen hebben betrekking op de Bijbel en Joods-christelijke thema’s, en zijn op een kleurrijke eigentijdse manier geschilderd.

In deze zomerexpositie zijn naast de schilderijen uit het boek, ook het werk van de laatste tijd te zien en een ouder project “Monument voor de Getto strijders van Warschau”. Heather Douglas, de vrouw van Wiert, levert ook een bijdrage aan de tentoonstelling met prachtige kandelaars en menora’s van keramiek.

Lezingen Wiert Douglas over Licht en Leven

Kunstenaar Wiert Douglas komt deze zomer op vier vrijdagen een lezing geven in het Israëlcentrum over zijn expositie Licht en Leven om zijn kunstwerken toe te lichten.

 

Welke verhalen en ideeën gaan schuil achter de kunstwerken? In een boeiende lezing vertelt Wiert Douglas welke taferelen uit de Bijbel en de Joodse traditie zijn terug te vinden in de kleurrijke schilderijen.

Vrijdag 14 juni | Vrijdag 28 juni | Vrijdag 19 juli | Vrijdag 2 augustus

Wiert Douglas volgde de Academie voor Beeldende Vorming in Amersfoort en was bijna 29 jaar directeur van Douglas Design in Ommen. Als jonge kunstenaars zochten Wiert en zijn vrouw Heather naar de zin van het leven. Na een zoektocht in het alternatieve circuit kwamen ze tot het inzicht dat de Bijbel echt waar is. Later verdiepten ze zich in de Joodse cultuur en Israël.

De expositie wordt tentoongesteld in de tentoonstellingszaal van het Israëlcentrum, Henri Nouwenstraat 34 in Nijkerk. Dagelijks gratis te bezoeken tussen 10.00 en 16.00 uur. Het boek ‘Licht en Leven’ is verkrijgbaar in de winkel.

Gegevens

Begin:
donderdag 9 mei van 10:00
Einde:
zaterdag 31 augustus van 16:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Christenen voor Israël
Telefoon:
033-2458824
Website:
https://christenenvoorisrael.nl

Locatie

Israelcentrum, Nijkerk
Henri Nouwenstraat 34, Nijkerk, 3863HV Nederland
+ Google Maps