Laden Evenementen

Gerelateerde berichten

Activiteit

Feestelijke Open Dag voor de provincie Zuid-Holland

16 oktober 2017 van 10:45 - 16:30 | Gratis

Op maandag 16 oktober vindt er in het nieuwe Israëlcentrum een feestelijke Open Dag plaats voor inwoners van de provincie Zuid-Holland. Maak samen met provinciegenoten kennis met ons nieuwe gebouw!

Open Dagen

Begin oktober opent het nieuwe Israëlcentrum haar deuren. Het gebouw wordt echt een ontmoetingscentrum en daarom heten we jullie er heel graag welkom! Tijdens deze Open Dag krijgt u een uniek kijkje achter de schermen van het nieuwe Israëlcentrum…

Naast een feestelijk onthaal met gebak en een rondleiding door het nieuwe Israëlcentrum is er tijdens deze Open Dag veel ruimte voor ontmoeting, samenzang, Bijbelstudies, workshops en aandacht voor het Joodse heden en verleden van de provincie Zuid-Holland.

Deze Open Dag is volgeboekt. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk! 

Sprekers

Sprekers tijdens deze Open Dag zijn rabbijn Ies Vorst en Eric Vink.

Rabbijn Vorst
…werd in 1938 geboren in Rotterdam. Zijn vader was opperrabbijn in die stad en zijn grootvader rabbijn in Den Haag. Als klein jongetje overleefde rabbijn Vorst de kampen Westerbork en Bergen-Belsen. Na de Tweede Wereldoorlog vertrok hij naar Israël, waar hij zijn opleiding tot rabbijn volgde. Bij terugkomst in Nederland was Vorst onder meer betrokken bij het opzetten van de orthodox-joodse school Cheider. Eén van zijn zonen is tegenwoordig rabbijn in Rotterdam. Vanuit deze sterke persoonlijke binding met Zuid-Holland zal rabbijn Vorst tijdens de Open Dag het een en ander delen over Joods leven in de provincie, toen en nu.

Eric Vink
…werkt als Hoofd Educatie bij Christenen voor Israël. Hij is betrokken bij het educatieve werk onder scholen en predikanten. Daarnaast spreekt hij in kerkelijke gemeentes in het hele land. Tijdens de Open Dag geeft Eric een Bijbelstudie over het thema ‘Israël en het vaderhart van God’.

Bussen

Omdat het ons zo leuk lijkt om jullie in het nieuwe Israëlcentrum te ontmoeten maken we het zo gemakkelijk mogelijk om naar de Open Dagen te komen. Daarom rijdt er op 16 oktober vanuit Zuid-Holland een bus naar Nijkerk:

Bus 1 (Zuid-Holland) 16 oktober
Opstapplaats Katwijk (vertrek 7.15u, terug om 20.10u) Carpool Noordwijk, Herenweg (bij N206 afslag Rijnsburg) in Noordwijk
Opstapplaats Den Haag (vertrek 7.50u, terug om 19.40u) NS Station Ypenburg
Opstapplaats Barendrecht (vertrek 8.40u, terug om 18.55u) NS Station Barendrecht
Opstapplaats Gouda (vertrek 9.20u, terug om 18.10u) NS Station Goverwelle

Meerijden kost €15,- per persoon. Wilt u meereizen met de bus? Geef dit hieronder aan bij uw aanmelding en selecteer vervolgens uw gewenste opstapplaats.

Aanmelden

 

Deze Open Dag is volgeboekt. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk! 

Gegevens

Datum:
16 oktober 2017
Tijd:
10:45 - 16:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Organisator

Christenen voor Israël
Telefoon:
033-2458824
Website:
https://christenenvoorisrael.nl

Locatie

Nieuwe Israëlcentrum
Henri Nouwenstraat 34, Nijkerk, Nederland
+ Google Maps