Laden Evenementen
Activiteit

Holocaustherdenking

vrijdag 26 januari van 13:00 - 15:00

Voor het zevende jaar organiseert Christenen voor Israël een herdenkingsbijeenkomst voor de Holocaust.

De Holocaustherdenking zal plaatsvinden op de dag voorafgaand aan de dag die door de Verenigde Naties is uitgeroepen tot internationale dag voor herdenking van de Holocaust, namelijk op vrijdag 26 januari 2018 van 13.00 tot 15.00 uur in gebouw De Fontein (Ds. Kuyperstraat 2, Nijkerk).

Programma

Tijdens deze bijeenkomst zal onder meer mevrouw Luise Jacobs spreken. Zij verloor haar vader, die de dood vond in Schloss Hartheim. ‘De gaskamer was op zondag gesloten. Wat een hypocrisie.’ De van oorsprong Duitse overleefde als kind de oorlog door haar veiligheid te zoeken in Nederland. Als overlevende van de Holocaust zal zij kaarsen aansteken ter herinnering aan de slachtoffers.

Ds. Kees Sybrandi zet zich in voor de werkgroep voor het onderhoud aan Joodse begraafplaatsen van de stichting Boete en verzoening en zal als tweede spreker optreden.

Tot slot krijgt dhr. Klaas de Jong het woord. Recent verscheen van zijn hand het boek Kristallnacht en Kamp Westerbork. Hij zal de indrukwekkende geschiedenis delen van Naphtali en Israël Lau, Poolse Joden en afstammelingen van 37 generaties rabbijnen. Naphtali en zijn broertje overleefden het concentratiekamp en gingen in 1945 naar het Heilige Land zoals Naphtali zijn vader had beloofd. Naphtali werd woordvoerder van drie Israelische presidenten en zijn broer vervulde de wens van zijn vader om de traditie van rabbijn voort te zetten. Hij was zelfs tot voor kort opperrabbijn van Israël.

De bijeenkomst zal muzikaal omlijst worden door een gezelschap van het Hineni Symfonie Orkest. Zij zullen onder meer Schindler’s List van John Williams ten gehore brengen.

Na afloop van de herdenking bent u uitgenodigd voor koffie of thee in het naastgelegen Israëlcentrum. Kinderen zijn van harte welkom de bijeenkomst bij te wonen.

Aanmelden

Iedereen is welkom de herdenking bij te wonen, maar men dient zich wel van tevoren op te geven, per e-mail via bijeenkomst@christenenvoorisrael.nl of telefonisch (in kantoortijd) via nummer 033-245 88 24.

Gegevens

Datum:
vrijdag 26 januari
Tijd:
13:00 - 15:00

Organisator

Christenen voor Israël
Telefoon:
033-2458824
Website:
https://christenenvoorisrael.nl

Locatie

Fonteinkerk, Nijkerk
Ds. Kuypersstraat 2, Nijkerk,
+ Google Maps