fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

IDF met ‘Special in Uniform’-project in Amersfoort

maandag 11 februari van 20:00 - 22:00 | Gratis

Op maandag 11 februari spreken luitenant-kolonel Tiran Attia en Ynet-journalist Eli Mandelbaum in Amersfoort om een bijzonder en uniek project toe te lichten: Special in Uniform. Deze avond wordt georganiseerd door ‘Special in Uniform Nederland’.

Deze avond vindt plaats in de Rafaël Gemeente, Kosmonaut 2 in Amersfoort. Aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

Special in Uniform is een baanbrekend ontwikkelingsprogramma die jongeren met een verstandelijke of fysieke beperking de kans geeft om, ondanks hun handicap, in het Israëlische leger (IDF) hun dienstplicht te kunnen vervullen. Via een leerplan en professionele begeleiding leren ze functioneren op hun eigen niveau met hun eigen unieke mogelijkheden.

Meer dan een nationale plicht

Voor een Israëlische jongere van 18 jaar is de dienstplicht in het IDF (Israeli Defense Force) meer dan een nationale plicht. Het is ook een stap naar onafhankelijkheid en verantwoordelijkheid, nieuwe ervaringen opdoen, bekwaamheden leren en vriendschappen sluiten.

Maar dit geldt niet voor elke 18-jarige! Voor jongeren met een verstandelijke of fysieke beperking is deze mijlpaal vaak begrensd door veel verdriet als vrienden zich aanmelden om in dienst te gaan en hen ‘alleen’ achterlaten, want ook zij willen graag een volwaardig lid van de samenleving zijn en hun land dienen zoals ieder ander. Hoe kunnen zij een doel vinden? Hoe kunnen zij integreren in de Israëlische samenleving en op een zinvolle manier eraan bijdragen?

Van speciaal naar specialist

Voor Special in Uniform is een leerplan ontwikkeld die de dagelijkse vaardigheden en de integratie in het militaire leven combineert. De ontwikkelaars van het leerprogramma begeleiden deze jongeren met een beperking op de militaire bases.

Het doel is om deze jongeren te helpen zelfstandig en zelfverzekerd te laten functioneren. De Special in Uniform-deelnemers worden getraind om uit te blinken op het gebied van hun unieke mogelijkheden. Dat is wat velen nog nooit hebben geleerd en waardoor ze én de IDF helpen, maar ook zelf op een hoger plan komen.

Voorlichtingsavond

Lt. kolonel Tiran Attia en Ynet-journalist Eli Mandelbaum lichten tijdens deze avond het project Special in Uniform toe, waarbij ze vele voorbeeldverhalen kunnen vertellen die het succes van het project aantonen.

Klik hier voor het Facebook-event.

Foto: Facebook Special in Uniform

Gegevens

Datum:
maandag 11 februari
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Rafaël Gemeente
Kosmonaut 2, Amersfoort, 3824 MK Nederland
+ Google Maps